REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Stevu Bannonu zaradi grožnje z obglavljanjem direktorja FBI in glavnega epidemiologa Twitter trajno ukinil račun

Stevu Bannonu zaradi grožnje z obglavljanjem direktorja FBI in glavnega epidemiologa Twitter trajno ukinil računTesna sodelavca: Donald Trump in Steve Bannon. Vir: Twitter

Twitter je trajno suspendiral račun, ki pripada Stevu Bannonu, nekdanjemu prvemu strategu Bele hiše in predsednika ZDA Donalda Trumpa.

Bannon, ki se sicer nahaja v kazenskem postopku zaradi prevare ob izgradnji dela zidu z Mehiko je namreč zatrdil, da bi bilo vodilnega ameriškega epidemiologa dr. Anthonyja Faucija in direktorja FBI-ja Cristopherja Wrayja potrebno – obglaviti.

Jaz bi dal njuni glavi na sulice, dal bi ju v dva kota Bele hiše, v opozorilo zveznim birokratom.

Bannon je najprej neresnično zatrdil, da je Trump zmagal na volitvah, čeprav v nekaterih zveznih državah Združenih držav Amerike tedaj še niso prešteli vseh glasov.

Dejal je tudi, da bi predsednik Trump moral odpustiti tako Faucija kot Wrayja.

V isti sapi je dahnil, da bi moral predsednik ZDA narediti še nekaj hujšega. Naravnost grozljivega.

Dr.Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci. Vir: Bela hiša, Twitter

»Jaz bi dal njuni glavi na sulice, dal bi ju v dva kota Bele hiše, v opozorilo zveznim birokratom. Ali greš s programom, ali pa te ni več,« je zagrozil Bannon.

Video s to Bannonovo izjavo je bil dostopen na Facebooku okoli 10 ur, videlo pa ga je preko 200.000 ljudi, predno ga je Facebook odstranil z obrazložitvijo, da je vsebina kršila politiko podjetja glede vzpodbujanja ter podžiganja nasilja in nestrpnosti.

Bannonov video posnetek je odstranil tudi kanal YouTube, Twitter pa je sporočil, da je trajno suspendiral Bannonov podcast z naslovom »Vojna soba.«

Sporni komentar Steva Bannona je samo eden od podobno nasilnih, ki po neugodnem izplenu volitev za dosedanjega predsednika ZDA prihajajo iz kroga Donalda Trumpa, njegovih privržencev in družine.

Z nasiljem pa grozijo tudi oboroženci, ki podpirajo Trumpa, njegov najstarejši sin pa zagotavlja, da bo »oče šel v totalno vojno

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek