REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Plenice čez glavo, nato v vreče za smeti: Kako se zdravstveni delavci v ZDA borijo proti koronavirusu

Plenice čez glavo, nato v vreče za smeti: Kako se zdravstveni delavci v ZDA borijo proti koronavirusuPlenice, vrečke in vrhovni poveljnik ZDA
V svojem boju s koronavirusom pa se številni zdravstveni delavci v ZDA soočajo s pomanjkanjem zaščitne opreme in respiratorjev.

ZDA so pravkar presegle Kitajsko in tudi Italijo po številu potrjenih primerov okuženih s smrtonosnim Covid-19 v državi.

V ZDA imajo tako več kot 85.500 pozitivnih primerov okužb.

S tem so ZDA, po podatkih univerze John Hopkins prehitele Kitajsko (81.782 primerov) in Italijo (80.589 primerov).

V svojem boju s koronavirusom pa se številni zdravstveni delavci v ZDA soočajo s pomanjkanjem zaščitne opreme in respiratorjev.

Nekateri zdravstveni delavci v ZDA si zato pomagajo tako, da se »oblačijo« kar v vrečke za smeti, saj pravih zaščitnih oblačil preprosto nimajo.

In ker vlada tudi veliko pomanjkanje zaščitnih mask, si nekatere medicinske sestre pomagajo tako, da si preko ust in obraza, ko imajo opravka s pacienti pozitivnimi na Covid-19, dajo – papirnate otroške plenice.

Uporabniki družbenih omrežij pa komentirajo, kako je pravzaprav sploh mogoče, da država, ki je »daleč najboljša« na področju obrambe in v oboroževanje vlaga nekajkrat več kot vsi njeni potencialni rivali – kot se je v tvitu pohvalil celo ameriški predsednik Donald Trump – nima vsaj toliko denarja, da bi zdravstvu pravočasno priskrbela primerno opremo.

Kot je sporočila nekdanja kandidatka slovenskega rodu za predsednico ZDA Amy Klobuchar, je tudi njen soprog zbolel za nevarnim koronavirusom ...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek