REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Več sto poljubov za popolnost: Zakaj se je Melania Trump strastno poljubljala z lepim newyorškim gasilcem

Več sto poljubov za popolnost: Zakaj se je Melania Trump strastno poljubljala z lepim newyorškim gasilcemGasilec in Melania v pozi kot na znani fotografiji iz časa po koncu druge svetovne vojne ...

Znano je, da je Melania Trump, prva dama ZDA svojo kariero začela kot fotomodel.

Toda na nekatere pomembne fotografije, ki jih je posnela v preteklosti, so mnogi preprosto pozabili, saj na začetku svoje kariere seveda še ni bila soproga ameriškega predsednika, pač pa le dekle enega od številnih ameriških bogatašev – Donalda Trumpa.

Nekateri, ki so jo najeli kot fotomodel, tudi leta zatem niso vedeli, s kom so se pravzaprav srečali.

Pred kratkim je novinar Matt Haber izvedel nekaj, kar smo v New Yorku že pozabili: ženska, ki smo jo najeli, je bila precej mlada Slovenka po imenu Melania Knauss, ki se je več let družila z newyorškim graditeljem nepremičnin, s katerim se je poročila nekaj let zatem.

Zato je še toliko več pozornosti sprožila že skoraj pozabljena, razkošna naslovnica časnika New York, ki prikazuje Melanijo Trump, kako poljublja newyorškega gasilca, poroča New York Post.

V času izdelave fotografije leta 2002 -, ki naj bi spominjala na znano fotografijo poljuba mornarja in dekleta ob koncu druge svetovne vojne leta 1945 - je bila Melania malo znana manekenka po imenu Melania Knauss.

Kot manekenka je bila najeta tudi za poziranje na naslovnici časnika posvečenega samskim (Single) na Valentinovo.

Tako strastno se poljubljata Donald in Melania. Vir: Twitter

Knaussova je bila izbrana za naslovnico časnika, s katero so se pravzaprav poklonili gasilcem, ki so bili pravi junaki 11. septembra leta 2001, saj so se prvi odzvali in reševali ljudi po terorističnih napadih.

Podobno kot so bili junaki leta 1945 vojaki in mornarji, ki so dobili drugo svetovno vojno.

Melania in gasilec
Razvpita naslovnica: Gasilec in Melania ...

»Pred kratkim je novinar Matt Haber izvedel (preko objave na omrežju Flickr) nekaj, kar smo v New Yorku pozabili: Ženska, ki smo jo najeli, je bila precej mlada Slovenka po imenu Melania Knauss, ki se je več let družila z newyorškim graditeljem nepremičnin, s katerim se je poročila nekaj let zatem,« so zapisali v časniku New York ob svojem odkritju in priznali, da dejansko še sami niso vedeli, s kom so pravzaprav sodelovali.

»Takrat še nismo vedeli, da bomo sodelovali z bodočo prvo damo ZDA. Ampak v resnici smo,« so ponosno zapisali ob ponovni objavi te fotografije naslovnice.

Pozo, v kateri sta se fotografirala, sta morala ponoviti 'nekaj stokrat' in mlada Knaussova ga je vsakokrat strastno poljubila, je dejal Keane, ki je danes poveljnik gasilske brigade.

Gasilec sedmega gasilskega vozila Daniel T. Keane -, ki je istočasno dodatno delal tudi kot model, se je spomnil, kako sta skupaj z Melanio ponovno poustvarila znamenito fotografijo Alfreda Eisenstaedta ob koncu druge svetovne vojne.

Pozo, v kateri sta se fotografirala, sta morala ponoviti »nekaj stokrat« in mlada Knaussova ga je vsakokrat strastno poljubila, je dejal Keane, ki je danes poveljnik gasilske brigade.

»Oseba, ki mi je urejala pričesko in me ličila, mi je dejala: 'Veste, kdo je to?'«, se spominja gasilec.

»'Ne poznam nobenih modelov, res nisem na sceni,' sem ji je odgovoril. Ona pa je dodala: 'To je Melania Knauss ... To je dekle Donalda Trumpa.' In jaz sem rekel: 'V redu,'« se spominja Daniel T. Keane.

Le tri leta pozneje se je Knaussova na naslovnici New Yorka pojavila kot gospa Donald Trump, tedaj pa je bila res že prava »zvezda.«

Zanimivo je še nekaj – da je Melania na sliki v veliko bolj »aktivni« vlogi kot pa je tista, ki jo je odigrala zobna asistentka na newyorškem Times Squaru ob kapitulaciji Japonske, ko so se mornarji in ljudje na ulicah veselili zmage.

Mornar in asistentka
Mornar Glenn McDuffie in zobna asistentka

Znamenito fotografijo je objavil časnik Life.

Mornar je bil v resnici Glenn McDuffie iz Houstuna.

Umrl je 9. marca leta 2014.

Še prej pa je postal najprej znan in slavljen, nato pa napadan.

Priznal je namreč, da je ob vesti, da so se Japonci predali »impulzivno« pograbil mimoidočo medicinsko sestro v beli halji, ki se mu je nasmihala s pločnika.

McDuffie in dekle
McDuffie in dekle

Oba sta bila drug za drugega popolna tujca in Glenn je prav tedaj v resnici odhajal k svojemu dekletu.

Ko je fotografija postala znana pa se je oglasilo še več oseb, ki so trdile, da so bodisi mornar ali pa sestra na tej fotografiji.

Še več, kmalu so se oglasili tudi kritiki, ki so trdili, da je po sodobnih standardih šlo – za očiten spolni napad. Na srečo pa je to kaznivo dejanje do tedaj, ko so se oglasili prvi kritiki, v primeru ostarelega McDuffieja – že zastaralo, kot piše LA Times.

Kritiki so trdili, da je šlo po sodobnih standardih za očiten spolni napad.

V primeru Melanie Knauss in gasilca je jasno vsaj, da nobene prisile ni bilo, saj sta se oba poljubljala povsem prostovoljno in – za honorar.

Katera fotografija je lepša pa je že stvar okusa.

Je pa še posebej bizarno dejstvo, da so v zadnjem času Melanio, ki se je tako strastno poljubljala z gasilcem za naslovnico nekega lokalnega časnika velikokrat ujeli, ko je zavrnila poljub svojega moža na usta ali pa celo stisk njegove roke, o čemur smo prav tako že poročali.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek