REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zakaj je Trump po izrečeni novoletni zaobljubi ponižal in popravil Melanio

Zakaj je Trump po izrečeni novoletni zaobljubi ponižal in popravil MelanioDonald in Melania Trump - ob Božiču

Vprašana po svoji novoletni želji, si je soproga aktualnega ameriškega predsednika Melania Trump za leto 2020 od vsega na svetu najbolj zaželela – mir na svetu.

Toda njen soprog Donald jo je nato hitro popravil.

Najbrž zato, ker je že takrat vedel nekaj več od nje …

Na socialnih omrežjih in v nekaterih medijih se je razvnela razprava o pravem razlogu, zaradi katerega je predsednik ZDA Donald Trump svojo soprogo Melanio brez kančka slabe vesti okrcal vpričo javnosti in pred kamerami ter jo tako tudi ponižal, kot ocenjuje britanski Express.

Sedaj so uporabniki socialnih omrežij že povsem na jasnem, zakaj je Donald Trump »povozil« edino božično-novoletno željo svoje žene.

Ob tem je nastalo tudi veliko karikatur, na primer tudi tista, ki kaže, kako Donald za hrbtom Melanie, ki si želi miru v svetu piše hitro sporočilo, da naj takoj ubijejo generala Sulejmanija.

Zakaj pravzaprav gre?

Ob novem letu je seveda v navadi, da ljudje izrekajo tudi lastne zaobljube ali pa želje o tem, kakšno naj bo prihajajoče leto.

Zato so novinarji ob nastopu novega leta 2020 oba, tako Melanio kot Donalda vprašali, kaj si želita v naslednjem letu. Melania je, kot poroča ENews nato izstrelila kot iz topa: »Mir v svetu!«

Toda takoj zatem je ameriški predsednik grobo vskočil v ta pogovor in jo nekoliko »popravil«.

Pristavil je, da je »mir dober, ampak nisem prepričan, če lahko svoje želje izgovarjamo naglas.«

Znana je namreč vraža, da se glasno izrečene želje - ne uresničijo.

Melania se je na moževo pobudo nato hitro popravila: »Zato nočem povedati, kaj je moja želja, kajti to pomeni, da bi ji želeli nekaj slabega, ali imam prav?«

Nekateri uporabniki družbenih omrežij pa so sedaj prepričani, da so odkrili pravi razlog tega popravljanja ameriške prve dame (Flotus).

Domnevajo namreč, da je ta »incident« imel opravka z napadom na iranskega generala Kasima Sulejmanija le nekaj dni zatem, za katerega je predsednik ZDA v trenutku, ko sta bila z Melanio javno vprašana o željah za leto 2020 - že moral vedeti.

Irak - Sulejmani
ZDA so likvidirale iranskega generala Sulejmanija na ozemlju Iraka, na mednarodnem letališču v Bagdadu.

Da je to res, potrjujejo tudi najnovejša poročila New York Timesa.

Eden od komentatorjev je namreč zapisal: »Lahko se samo čudim. Sprašujem se, ali je (Melania) vedela, kaj se pripravlja? Ali je to pač izgovorila v napačnem trenutku?«

Drugi je dodal: »Ni čudno, da je Trump zabičal Melanii, da naj drži gobec, ko je upala na svetovni mir ob izrekanju svoje novoletne želje.«

Tretji je pristavil: »Ko je Melania na novoletni večer dejala novinarjem, da si želi mir v vsem svetu in je Trump vskočil in se ni strinjal z njo tako, da je dodal svoje mnenje … sem imel sila nenavaden in zelo čuden občutek. Sedaj vem, zakaj

Še en uporabnik svetovnega spleta pa se je pošalil nekoliko drugače: »Draga @Flotus, prosim nikoli več si ne zaželi miru na svetu, kajti zdi se, da se je tvoja želja sfižila

Drugi pa so Melanio spraševali, kako kaj kaže z njeno željo po miru v svetu - »to jutro« (po uboju Sulejmanija)?

Medtem pa v Iranu na mošeje in druge objekte dvigujejo na drogove rdeče bojne zastave in napovedujejo maščevanje zaradi ubitega generala Sulejmanija.

Groženj o morebitnih »tarčah« pa je na vsaki strani, tako ameriški kot iranski in iraški - vse več.

Vse skupaj pa se je zgodilo, ko sta imela predsednik ZDA in Melania v Trumpovi vili v Mar-a-Lago srečanje s pripadnikom mornariških enot tjulnjev, posebne enote ameriških marincev.

Melania, Donald in zločinec Gallagher
Melania in Donald Trump, ujeta v pogovoru s pomiloščenim zločincem Eddijem Gallagherjem.

Šlo je za srečanje z Eddijem Gallagherjem, obsojenim vojnim zločincem, ki je v Iraku menda z užitkom ubijal vse, kar se je gibalo, kot so povedali njegovi kolegi.

Tovariši so ga tudi prijavili pristojnim.

Njegovi zločini so bili dokazani z video posnetki in pričevanji.

Napadel je tudi enega od svojih tovarišev.

Obsojen pa je bil zaradi z ničemer izzvanega uboja neoboroženega iraškega ranjenca z nožem ter nato poziranja z njegovim truplom ter še nekaj drugih podobnih zločinov ...

Toda Donald Trump ga je aboliral in ob tem celo razrešil odgovorne v mornarici, ki Gallagherja niso takoj rehabilitirali.

Gallagher se je predsedniku ZDA zahvalil in mu ob tem izročil osebno darilo iz časov, ko je bil vključen v bitko za Mosul.

Na koncu so se Gallagher, Donald in Melania Trump tudi veselo slikali skupaj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek