REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Največji škandal od smrti princese Diane: princ Andrew v središču pedofilske afere, intervju zadeve še poslabšal

Največji škandal od smrti princese Diane: princ Andrew v središču pedofilske afere, intervju zadeve še poslabšalSkesani princ ne obžaluje svoja dejanja, ampak zaradi slabega vpliva le-teh na monarhijo ...
Poskusi princa Andrewa, da javnosti razjasni svoje vezi s pedofilom Jeffreyjem Epsteinom so se sprevrgli v farso.

Poskusi britanskega princa Andrewa, da razjasni svoje prijateljstvo s finančnikom, pedofilom Jeffreyjem Epsteinom v intervjuju, ki ga je dal za BBC, so se sprevrgli v farso; ta farsa sedaj grozi, da bo prerasla v največjo katastrofo kraljeve družine od leta 1997 in načina, kako so takrat ravnali ob smrti princese Diane, poroča Bloomberg na svoji spletni strani.

Princ Andrew je v enem od svojih redkih intervjujev v soboto za BBC najprej odgovarjal na vprašanja o povezavah z v ZDA obsojenim pedofilom Epsteinom.

Priznal je, da je bila napaka, da je prenočeval v njegovi hiši.

Nato je britanski princ z nekaj obotavljanja zavrnil obtožbe, da je imel spolne odnose z Američanko Virginijo Roberts.

Princ Andrew, ki je že več mesecev pod pritiskom zaradi afere z zloglasnim Američanom Epsteinom, je ob tem dejal, da ne obžaluje svojega prijateljevanja z Epsteinom in se ne spominja srečanj s punco, sedaj žensko, ki ga je obtožila spolne zlorabe.

»Ne spomnim se, da sem se sploh kdaj srečal s to žensko,« je povedal v intervjuju za BBC2 princ Andrew, sin kraljice Elizabete II., o žrtvi spolnih zlorab Virginiji Roberts.

Na ponovljeno vprašanje, ali se sploh spomni te ženske, je 59-letni princ Andrew, Yorški vojvoda znova kratko odgovoril: »Ne.«

Številni mediji in analitiki so posmehljivo ocenili, da se princ ni sposoben niti pošteno zlagati.

Večurni intervju je takoj postal glavna tema na družbenih omrežjih.

Med številnimi odzivi, je le za vzorec tistih, ki bi jih lahko šteli princu v prid.

Številni mediji in analitiki so posmehljivo ocenili, da se princ ni sposoben niti pošteno zlagati.

Odgovori, ki jih je podal med intervjujem, bodo zagotovo še dolgo izzivali obsodbo, še posebej tisti, da je leta 2010 bival v Epsteinovi vili štiri dni, ker je to bilo »priročno«.

Princ med kočljivim intervjujem za BBC. Vir: Screenshot YouTube

Zadevni obisk se je namreč zgodil le par mesecev po izpustu Epsteina iz hišnega pripora, v katerem je bil zaradi spolnih zlorab mladoletnic.

Andrew je nato neprepričljivo pristavil, da vsak dan obžaluje, da se je sploh družil z Epsteinom po njegovi izpustitvi iz zapora leta 2010, kjer je odslužil kazen zaradi zvodništva mladoletnega dekleta na Floridi.

Ob tem je poudaril, da se zaveda, da se je izneveril kraljevi družini zaradi druženja z Epsteinom.

Je Andrew v intervjuju storil kraljevsko napako?

Britanski mediji so nato oponesli princu, da je z drznim intervjujem in obotavljanjem z odgovori na konkretna, kočljiva novinarska vprašanja - storil nepopravljivo oziroma kraljevsko napako, ker iz povedanega izhaja, da dejansko ne obžaluje pohajkovanj po pedofilskih zabavah z iztirjenim spolnim prestopnikom ne pred letom 2010 in ne po tem.

Mark Stevens, medijski strokovnjak, je dejal, da je bil intervju katastrofalna napaka, in dodal, da je takšna strategija smiselna le, če imate na vsako vprašanje popoln in jasen odgovor, toda v intervjuju princa Andrewa je bilo preveč zmrdovanj in negotovih ter mencavih odgovorov.

Princ Andrew, Epstein,Maxwell, Giuffre
Pisana druščina: britanski princ Andrew, Virginija Roberts (danes Giuffre) in Ghislaine Maxwell (slika levo), George Clooney (v sredini), in Jeffrey Epstein iz časa ljubezni z Ghislaine (slika, desno)

Spomnimo, Epstein, ki je bil letos znova obtožen spolnih zlorab in zvodnitva mladoletnic v daljšem časovnem obdobju, je v newyorškem zaporu avgusta nenadoma storil domnevni samomor.

Mark, brat Jeffreyja Epsteina je nedavno objavil, da je neodvisna obdukcija potrdila sume, da je bil njegov brat v zaporu – umorjen!

Toda to je pred dnevi ovrgel njegov brat Mark, ki je objavil, da je nazadnje neodvisna obdukcija, ki jo je naročila Epsteinova družina, potrdila sume, da je bil njegov brat v zaporu – umorjen!

Dejal je tudi, da nikoli ni verjel in zdaj še posebej sploh ne verjame, da se je njegov brat Jeffrey ubil. Poudaril je, da bi to verjel, če bi bil Jeffrey obsojen na dosmrtno kazen, ne pa v trenutku, ko je pričakoval odločitev sodišča, ali se lahko brani s prostosti ob vplačilu varščine.

Kar se pa tiče princa Andrewa, ni ga mogoče zgrešiti na več fotografijah, tako z Jeffreyjem Epsteinom kot mladoletno Virginijo, pa tudi z Ghislaine Maxwell, nekdanjo Epsteinovo ljubico, ki ji žrtve sedaj očitajo, da je Jeffrey pomagala pri iskanju in zvodništvu otrok.

Virginija Roberts je pred sodiščem sicer že pred meseci potrdila, da jo je Epstein leta 2001 rosno mlado prisilil v seksualne odnose z britanskim princem Andrewom v Londonu, nato znova leta 2001 v Epsteinovem domovanju v New Yorku in potem na njegovem zasebnem karibskem otoku leta 2002.

Z britanskim princem je spala dvakrat, ko je bila stara 17 let, in enkrat, ko je bila polnoletna.

Toda princ Andrew se sedaj brani, češ da so njene obtožbe lažne, ker na skupnih fotografijah - ni objet z mladoletno Virginijo.

Odvetnik Virginije Roberts je sicer vse njene obtožbe in trditve utemeljil z dokazi, ki, med ostalim, potrjujejo, da sta Andrew in še mladoletna Virginija v režiji razvpitega Jeffreyja Epsteina vsaj dvakrat potovala z Epsteinovim letalom in to skupaj, na iste lokacije.

Tudi za ta dejstva, v povezavi z obtožbami o pedofiliji, ima zdaj princ Andrew priročno obrazložitev: prihranil je denar davkoplačevalcem, ker je v New Yorku in na sploh v ZDA namesto v dragih hotelih - spal pri Jeffreyju Epsteinu ...

Zvezni preiskovalni urad (FBI) naj bi že pred časom tuhtal, kako bi se lotil zaslišanja vojvode Yorškega, princa Andrewa, kar so potrdili tudi ameriški policijski viri za nemški Bild am Sontag, vendar je Virginijin odvetnik David Boies glede tega nekoliko previden.

»Če bi ga preiskovalci poklicali na zagovor, se zagotovo ne bo odzval, saj ne morejo preprosto oditi v Združeno kraljestvo, da bi ga pripeljali pred roko pravice«, je razložil žrtvin odvetnik David Boies.

Virginija Roberts Guiffre ni bila edina »spolna sužnja«, ki je tožila Epsteina v aferi svetovnih razsežnosti, ki je vrgla senco dvoma na številne znane osebnosti iz sveta visoke politike, gospodarstva, zabaviške industrije ...

Hillary Clinton (levo) in slika, na kateri je upodobljen njen mož Bill oblečen v isto modro obleko in rdeče petke, ki so jo preiskovalci odkrili v Epsteinovi vili v New Yorku po njegovi smrti. Vir: Twitter

Epstein je namreč prijateljeval tudi z nekdanjim ameriškim predsednikom Billom Clintonom, sedanjim Donaldom Trumpom, številnimi tujimi predsedniki in premierji ter drugimi svetovnimi voditelji, ki so vse do Epsteinove nenadne smrti - trepetali za lasten ugled.

Nato pa se je afera čudežno - polegla.

In zdaj je očitno tudi britanski princ ocenil, da je prišel čas, da si opere ime ...

»Samomor« zelo nevarne priče? Kateri vplivneži so potovali z zloglasno »Lolito Express« pedofilskega milijarderja
Prijatelji: Donald in Melania Trump, Jeffrey Epstein in Ghislaine Maxwell. Vir: Twitter

Milijarder Epstein je baje vse detajle o svojih poslih, pa tako tudi vse umazane skrivnosti - odnesel s seboj v grob.

Zato sploh ni dvoma, da so si vsi, ki so bili deležni Epsteinovih sprevrženih seksualnih uslug in jim ni bilo mar ter jih sploh ni motilo, da je izrabljal in jim ponujal otroke kot spolne igrače odahnili, ko so Epsteinova usta za zmeraj obmolknila ...

Šlo je za škandal, v središču katerega je že omenjeni 66-letni finančni strokovnjak in milijarder Jeffrey Epstein umrl v priporu čakajoč na sojenje, obtožen, da je trgoval z mladoletnimi dekleti in jih silil na seks, pri čemer naj bi vsaj eno od žrtev »posodil« sinu kraljice Elizabete zaradi spolnih odnosov, piše v sodnih dokumentih.

Tiskovna agencija Bloomberg je med ostalim razkrila, da je Epsteinu uspelo skleniti »poravnavo« z najmanj 20 svojih nekdanjih spolnih suženj, ki jim je plačal vsaj milijon dolarjev, da bi se izognil sojenju in odkrivanju drugih umazanih podrobnosti, ki bi bremenile tako njega kot številne druge znane osebnosti in vplivneže.

Tuji mediji izpostavljajo, da ni izključeno, da so bile med njimi tudi druge domnevne žrtve princa Andrewa.

Britanskega princa je pohajkovanje z Jeffreyjem Epsteinom sicer že drago stalo, poroča New York Post.

Ko so razvpitega Epsteina namreč leta 2008 obsodili zaradi zvodništva in dve leti kasneje izpustili iz zapora, sta prav z Andrewom proslavljala njegov prihod na prostost in praznovala štiri dni v Jeffreyjevi 77 milijonov dolarjev dragi newyorški vili.

Leta 2008 je Epstein namreč že priznal krivdo za obtožbe o spolni zlorabi mladoletnic in se s tem manevrom izognil možnosti, da bi bil že takrat obsojen na dosmrtno zaporno kazen.

Ko je javnost naposled izvedela za to afero, je bil najbljubši Elizabetin sin (princ Andrew) kaznovan tako, da je izgubil mesto posebnega odposlanca britanskega gospodarstva.

Tiskovni predstavnik Buckinghamske palače je sicer trdil, da princ Andrew od takrat ni šel v Epsteinovo stanovanje ...

Ni pa komentiral, kolikokrat je bil princ Andrew gost v Epsteinovem posebnem letalu, pomenljivo poimenovanem Lolita Express ali na skrivnostnem, zloveščem zasebnem otoku Jeffreyja Epsteina ...

Sam princ je vse do zdaj molčal tako o obtožbah Virginije Roberts kot o svoji vpletenosti v spolno izkoriščanje mladoletnih deklet.

Virginija je sedaj stara 35 let in je mati treh otrok, toda ko jo je Epstein novačil za svoje umazane posle, je imela le 15 let.

Britanski princ Andrew, Jeffrey Epstein in Virginija Roberts, ki trdi, da je njuna žrtev. Desno, v ozadju - Epsteinova madam Ghislaine Maxwell. Vir: Twitter

Buckinghamska palača sicer že mesece poskuša omiliti škodo, ki se kopiči od trenutka, ko so pikantni detajli pridrli na plano.

Britanski dvor si tako na vse kriplje prizadeva pomesti pod preprogo grozljive obtožbe, ki razkrivajo pedofilske povezave tudi v osrčju monarhije, zlasti zaradi strahu, da monarhija ne bi preživela takšnega škandala.

Toda prizadevanja so, kot kažejo komentarji v svetovnih medijih - spodletela.

Portal Zerohedge je intervju britanskega princa za BBC2 med prvimi ocenil kot katastrofalno napako.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek