REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Samomor« zelo nevarne priče? Kateri vplivneži so potovali z zloglasno »Lolito Express« pedofilskega milijarderja

»Samomor« zelo nevarne priče? Kateri vplivneži so potovali z zloglasno »Lolito Express« pedofilskega milijarderjaMalania in Donald Trump, Jeffrey Epstein in Ghislaine Maxwell. Vir: Twitter

Jeffrey Epstein, razvpiti milijarder in finančnik, obtožen spolnega izkoriščanja mladoletnic, se je ubil v zaporu, poroča ABC News.

Epstein je bil obtožen trgovine z ljudmi, po aretaciji 6. julija letos pa je v zaporu čakal na začetek sojenja potem, ko je sodnik zavrnil njegove prošnje, da bi zaporniško celico zamenjal za razkošno stanovanje v eni od svojih newyorških vil.

Glede več kot 2000 strani dolge obtožnice pa se je izrekel, da se ne čuti krivega.

Ostalo je nejasno, ali je res šlo za poskus samomora ali umora, je takrat poročal ameriški tisk.

Spomnimo, pred dvema tednoma so 66-letnika našli na tleh njegove celice »poškodovanega in v položaju zarodka« s poškodbami vratu.

Zaporniški uradniki so sumili, da je poskusil samomor, toda ostalo je nejasno, ali je res šlo za poskus samomora ali umora, je takrat poročal ameriški tisk.

Niso izključili niti napada drugih zapornikov, morda tudi po naročilu, ker je Epstein, ki bi na sodišču lahko razkril svoje pedofilske prijatelje iz elitnih krogov politike, gospodarstva in zabavne industrije – postal nevarna priča in zato kost v grlu za marsikaterega veljaka ne le v ZDA, temveč po vsem svetu.

Epstein je namreč prijateljeval z nekdanjim ameriškim predsednikom Billom Clintonom, sedanjim Donaldom Trumpom, britanskim princem Andrewom, številnimi tujimi predsedniki in drugimi svetovnimi voditelji, igralci, znanimi poslovneži, profesorji uglednih svetovnih univerz, ki so do sedaj vsi po vrsti trepetali za lasten ugled …

Epstein in Maxwell
Jeffrey Epstein in Ghislaine Maxwell. Vir: Twitter

Zaporniške oblasti so sicer po prvem »poskusu samomora« trdile, da so dale Epsteina pod poseben režim in dodaten nadzor, kar sedaj še bolj spodbuja teorije zarote.

Ker – če je bil pod dodatnim nadzorom, kako mu je naposled uspelo, da se obesi v celici in to že 14 dni po prvem poskusu?

Povrhu se je izvedelo, da v noči, ko si je Epstein vzel življenje, ni bilo nadzora in da niso delovale niti - kamere ...

Na socialnih omrežjih v ZDA in Veliki Britaniji pa so se že konec julija začela ugibanja, kdo vse »čaka v vrsti, da nevarno pričo prestižnih pedofilskih 'žurk' z udeleženci iz najvišjih krogov politike in industrije zabave - pospravi«.

ABC News navaja, da je Epstein v soboto zjutraj storil samomor, njegovo truplo pa so že odpeljali iz celice in ga spravili v newyorško bolnišnico.

Zvezni tožilec William Barr in FBI sta že sprožila preiskavo njegove smrti ...

Tožilci so v zajetni obtožnici navajali, da je v svoja luksuzna domovanja v New Yorku in na Floridi zvabil na desetine mladoletnih deklet, vključno s 14-letnimi deklicami, in jim je plačal za spolne usluge.

Hkrati je nekaterim dekletom plačeval celo za novačenje novih punčk ...

Leta 2008 je bil obsojen zaradi spolnih zlorab mladoletnic na le 13 mesecev zapora in registriran kot seksualni prestopnik

Iz obtožnice, ki je polna škandaloznih detajlov in ki je včeraj postala dostopna javnosti, izhaja, da je nekdanji upravitelj hedge sklada zahteval, da naga dekleta izvajajo »masaže« in druga spolna dejanja.

Nekaj deklet je celo plačal, da bi zanj in njegove perverzne prijatelje novačila - nove deklice.

To sicer ni bila njegova prva tovrstna obtožnica.

Leta 2008 je že priznal krivdo za obtožbe o spolni zlorabi mladoletnic, in se tako izognil možnosti, da bi bil obsojen na dosmrtno zaporno kazen.

Takrat je bil obsojen na le 13 mesecev zapora in registriran kot seksualni prestopnik, čeprav je preiskava že takrat ugotovila, da je spolno zlorabljal najmanj 36 mladoletnih oseb.

Mediji so poročali, da ga zdaj čaka vsaj 45-letna zaporna kazen.

Foto: Uncredited/New York State Sex Offender Registry

Epstein je sicer tokrat zatrdil, da so bila vsa srečanja z domnevnimi žrtvami, ki so se dogajala med leti 2002 in 2005 sporazumna in da je bil prepričan, da so bile polnoletne.

Epstein je sicer znan po svojem razuzdanem družabenem življenju, tudi z britansko kraljevo družino, kar je zelo razjezilo sicer vedno hladno kraljico Elizabeto II, kot je navajal londonski tisk besede visokega uradnika kraljeve palače.

Razen 59-letnega britanskega princa Andrewa, so bili Epsteinovi prijatelji ameriški predsednik Donald Trump, nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton in številni predsedniki drugih držav in znani milijonarji …

Boeing 727, ki so ga poimenovali »Lolita Express« (po romanu Vladimirja Nabokova), je leta 2008 že obsojeni pedofil in seksualni predator Jeffrey Epstein uporabljal za prevažanje svojih znanih in vplivnih prijateljev po vsem svetu.

Zloglasno zasebno letalo je prevažalo zelo znane potnike, med njimi nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona, princa Andrewa, takrat ne še predsednika ZDA, temveč poslovneža Donalda Trumpa, igralca Kevina Spaceyja, komika Chrisa Tuckerja, manekenko Naomi Campbell.

Luksuzno komercialno letalo je spet v središču pozornosti po samomoru njegovega nekdanjega lastnika Jeffreya Epsteina, zaradi obtožb o seksualnih zlorabah in trgovino z mladoletnicami.

Boeing 727 Jeffreya Epsteina, razvpita Lolita Express. Vir: Twitter

Milijarder, ki je bil obtožen za zvodništvo punc v »ogromni mreži mladoletnih žrtev«, ni izbiral mesta za zlorabe, saj je tudi njegovo nekdanje letalo od nekdaj veljalo za mesto zločina.

Fotografije notranjosti letala pa razkrivajo plišaste, prijetne prostore, v katerih so uživali Epsteinovi znani prijatelji.

Vendar se za udobnim pohištvom lepega videza in pregrešno dragimi preprogami skriva mračna preteklost.

Lolitina razkošna notranja oprema in Alan Dershowitz

Epstein je boeing uporabljal za svoje nezakonite spolne dejavnosti in prevažanje mladoletnih deklet med svojimi stanovanji v New Yorku in Palm Beachu.

Žrtve trdijo, da je imel Epstein takrat v svojem boeingu ogromno posteljo, kjer so morala mlada dekleta imeti skupinski seks z njegovimi gosti in izpolnjevati njihove perverzne fantazije.

Virginia Roberts Giuffre, ena od žrtev, ki je vložila tožbo proti milijarderju, trdi, da jo je »novačil« za svojo seksualno sužnjo, ko je bila stara le 15 let.

Britanski princ Andrew, Jeffrey Epstein in njuna žrtev - Virginia Roberts. Desno, v ozadju - Epsteinova madam Ghislaine Maxwell. Vir: Twitter

Virginia je leta 1999 delala v golf klubu Donalda Trumpa Mar-a-Lago, v Palm Beachu na Floridi; gostom je delila brisače.

Takrat so jo opazili in novačili, da postane Epsteinova seksualna igrača.

Danes 35-letna Virginia, mati treh otrok, trdi, da je leta in leta trpela spolne zlorabe v letalu, pa tudi v Epsteinovih domovih v New Yorku, Palm Beachu, Novi Mehiki in na Deviških otokih.

Povedala je, da ji je Epstein vedno dal nekaj denarja, potem ko je na letalu »zabavala« njegove prijatelje.

Princ Andrew, ki je bil »ujet« na zdaj že znani fotografiji, kako objema mladoletno Virginio Roberts, zanika, da je imel seks z najstnicami.

Seznam tistih, ki so jo zlorabili, kot poročajo britanski mediji, vključuje imena britanskega princa Andrewa in profesorja prava s Harvarda Alana Dershowitza.

Obe imeni sta razvidni iz dnevnikov poletov, poudarja Daily Mail.

Dershowitz, ki je pomagal Epsteinu, da je leta 2007 leta sklenil tajni dogovor o priznanju krivde in je bil zato obsojen na samo 13 mesecev zapora, se v dnevniku poletov pojavlja 11-krat.

Princ Andrew, ki je bil »ujet« na zdaj že znani fotografiji, kako objema mladoletno Virginio Roberts, prav tako kot Dershowitz sicer zanika, da je imel seks z mladoletnimi najstnicami.

Toda Virginia Roberts trdi, da je videla tudi nekdanjega predsednika Clintona med poletom z zasebnega Epsteinovega otoka na Deviških otokih.

Iz zapisov v dnevnikih poletov je razvidno, da je Clinton z Epsteinovo »Lolito Express« potoval do naslednjih destinacij: Brunei, Norveška, Rusija, Singapur, Hongkong, Japonska, Azurna obala, Afrika, Belgija, Kitajska ...

Evidence o poletih, ki so bile predložene ameriški zvezni letalski upravi, kažejo, da je Clinton na nekaj potovanjih s seboj peljal celo 10 agentov ameriške tajne službe.

Bill Clinton je sredi julija letos naposled prekinil molk glede Epsteinove aretacije in se distanciral od njega, rekoč, da o domnevnih zločinih ne ve ničesar, tudi ne o tistih, ki jih je finančnik priznal že pred 12 leti.

Dokaz: Clintonova potovanja v Epsteinovem letalu. Vir: Twitter

Clinton navaja, da je bil Epsteinov gost na njegovem letalu le štirikrat, kljub dejstvu, da dnevniki poletov razkrivajo, da je Epsteinov boeing uporabljal vsaj 12-krat.

Dnevniki poletov Epsteinove »Lolite« vsebujejo tudi številna druga vidna imena, kot so nekdanji svetovalec za nacionalno varnost Sandy Berger, nekdanji kolumbijski predsednik Andrés Pastrana in nekdanji predsednik Harvarda Larry Summers.

Zanimivo pa je, da ni znano, kdo je novi lastnik zloglasnega Epsteinovega boeinga.

Redna potnica v Epsteinovem boeingu je bila tudi Ghislaine Maxwell, sodelavka in bivša punca milijarderja, ki ji obtožnica očita, da mu je pomagala pri zavržnih dejanjih in novačenju mladoletnic.

Maxwellova, sicer hči britanskega tabloidnega mogotca Roberta Maxwella, se je veliko gibala po britanskih in ameriških visokih krogih.

Med drugim je bila, kot so poročali ameriški in britanski mediji, gostja na poroki Clintonove hčerke Chelsee.

Osumljena je, da je organizirala tudi seksualni, večmesečni »trening« za Virginio Roberts in ostale mladoletnice, vse pa je potekalo »kakor da bi bila v šoli«, je preiskovalcem dejala Robertsova.

Robertsova je hkrati potrdila, da je videla veliko nezakonitih ravnanj Epsteina in da jo je bilo strah, da ji bo kaj naredil, saj je trdil, da pozna veliko vplivnih ljudi in da se »zna rešiti iz težav.«

Epstein je imel doma na zidu menda tudi veliko fresko - samega sebe, sredi zapora, obkroženega s pazniki.

Prijateljem je zaupal, da je to res »on«. Kar pomeni, da je slutil, kaj se mu lahko zgodi.

Na koncu je bilo dokazov toliko, da mu niti poznanstva z vplivnimi - niti z aktualnim predsednikom ZDA - niso mogla pomagati.

In to kljub dejstvu, da je Trump denimo leta 2002 v pogovoru za revijo New York dejal, da Epsteina pozna že 15 let in da je Jefrey imeniten fant.

»Zelo zabavno je z njim. Pravijo tudi, da ima tako rad lepe ženske kot jaz in številne so bolj mlade. Ni dvoma, da Jeff uživa svoje družabno življenje,« je takrat pristavil Trump.

Čeprav so mnogi mediji o njegovih dejanjih dolga leta molčali, se je vse končalo, ko je Julie K. Brown, pogumna novinarka Miami Heralda razkrila, kako se je Epstein uspešno »zmazal« z zelo lahko kaznijo že leta 2011.

Javnost je bila zaradi privilegijev »prvorazrednih« ogorčena in to je bil začetek konca Jeffreya Epsteina ...