REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bomba, tik pred predsedniškimi volitvami: snema se serija o aferi Clintona in Monice

Bomba, tik pred predsedniškimi volitvami: snema se serija o aferi Clintona in MoniceOvalna pisarna, nekoč: Bill in Monica, v času ljubezni. Vir: Clintonova predsedniška arhiva

Daleč najbolj znana afera, ki je izstrelila nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona med najbolj znane prešuštnike s konca 20. stoletja, je prav tako zaznamovala mlado pripravnico Monico Lewinsky.

Njuno ljubimkanje v Beli hiši bo sedaj posneto kot del razvpite serije »Ameriška kriminalna zgodba«.

Serija o škandalu, ki je zabaval svet konec devedesetih let prejšnjega stoletja in govori o takrat najbolj znanem lažnivcu med predsedniki, je poimenovana Impeachment: American crime story.

Zdi se, da je Monika Lewinsky ta projekt sprejela z odobravanjem, saj je med producenti serije, poroča New York Times.

V seriji jo bo upodobila Beanie Feldstein, Sarah Paulson pa bo igrala Lindo Tripp, ki je na skrivaj snemala zasebne telefonske pogovore, v katerih se je Monica Lewinsky razgovorila o aferi s predsednikom.

Zaenkrat še ni znano, kdo bo upodobil predsedniški par, Billa in Hillary Clinton v seriji, ki bo temeljila na knjigi Jeffreyja Toobina iz leta 2000, poroča BBC.

Lewinsky je v pogovoru z ameriški Vanity Fair priznala, da se zaradi sodelovanja v realizaciji serije počuti nekoliko zmedena in celo prestrašena.

»Dolga leta sem bila odrinjena na margine in nisem smela predstaviti svojo plat zgodbe. Vesela sem, da so danes okoliščine takšne, da to lahko končno storim,« je dejala nekdanja stažistka Billa Clintona.

Monica Lewinsky se je zapletla s Clintonom, ko je bila stara 22 let, Bill pa je v času razvpite afere štel krepkih 49 let.

Danes 46-letna Monica Lewinsky se je zapletla s Clintonom, ko je bila stara 22 let.

Takratni predsednik Združenih držav Amerike je bil več kot dvakrat starejši.

V času razvpite afere je namreč štel krepkih 49 let.

Bill Clinton je sprva zanikal zvezo z mlado stažistko, na koncu pa je škandal pripeljal do postopka impeachmenta.

Nekdanji predsednik je bil naposled obtožen krive prisege, toda kasneje je bil vendarle oproščen zaradi laganja kongresu o svojem odnosu z Monico.

Monica je lani izjavila, da je Clinton »zelo dobro vedel, kaj počne« in da so bila njegova dejanja »groba zloraba moči«, ter da je izkoristil svoj položaj, da bi jo zapeljal.

Serija bo premierno prikazana 27. septembra 2020.

59. volitve predsednika ZDA pa bodo potekale 3. novembra istega leta.

Ni dvoma, da bo nadaljevanka tako izziv za kandidate (Clintonove) demokratske stranke na predsedniških volitvah konec leta 2020, kot »darilo z neba« za republikance in predvsem - Donalda Trumpa.

Delite članek