REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Maščevanje iz groba: Epstein vodil dnevnik o pedofilskih podvigih bogatašev, v zaporu trepetal, da ga bodo ubili

Maščevanje iz groba: Epstein vodil dnevnik o pedofilskih podvigih bogatašev, v zaporu trepetal, da ga bodo ubiliDružba: britanski princ Andrew, Virginia Roberts (danes Giuffre) in Ghislaine Maxwell (levo), George Clooney (v sredini), Jeffrey Epstein in Ghislaine Maxwell

Nenadna smrt milijarderja in pedofila Jeffreya Epsteina je sprožila vrsto vprašanj. Mnogi ne želijo, da se ta zadeva na hitro »pomete pod preprogo.« 

»Želimo vedeti, kaj je vedel. Koliko drugih milijonarjev je bilo vmešanih v njegove tajne aktivnosti? Ta seznam in druge mračne skrivnosti ne smejo umreti z Epsteinom,« je dejal newyjorški žuman Bill de Blasio.

Medtem so se že pojavili podatki o tem, da je Epstein o svojih seksualnih »podvigih« vodil zelo »natančen dnevnik.«

Mladoletna Virginia Guifre naj bi 'zabavala princa Andrewa s seksom v londonskem kopališču'.

Vodil naj bi ga preudarno - zaradi »politike zavarovanja«, če se bi mu kaj zgodilo, poroča britanski Sun.

Nekateri poznavalci zato opozarjajo, da vsega »še ni konec.«

V ZDA je senator Rick Scott dejal, da je neuspeh sistema povzroči škodo žrtvam. »Vsi prizadeti z njegovimi zločini si zaslužijo pravico. Danes jim je bila ta priložnost odvzeta. Zvezna uprava za zapore mora odgovoriti, kakšne napake so dovolile temu bojazljivcu, da se je izognil pravici.«

K preiskavi zločina je pozval tudi župan New Yorka Bill de Blasio, ki je dejal, da se zdi Epsteinova smrt »preveč prikladna.«

Medtem pa v javnost curljajo nove in vedno bolj škandalozne podrobnosti.

Po navedbah »seks-sužnje« Johanne Sjoberg naj bi se njenih prsi leta 2001 dotikal tudi britanski princ Andrew, ki ga te dni zelo, tudi javno, z vožnjo v svojem avtomobilu, podpira britanska kraljica Elizabeta.

Princ Andrew in Virginia Guiffre Vir:Sun

Sharon Churcher, ki je prva objavila zgodbo o Epsteinu pa je potrdila, da so Epsteinovi možje takoj, ko je objavila zgodbo o njegovem sporazumu z zveznimi oblastmi iz leta 2008 grozili eni od njegovih žrtev, ki se je odločila spregovoriti - Virginiji Giuffre, ki danes živi v Avstraliji.

Dan pozneje so se pri neprijetni priči Epsteinovih zločinov, v Avstraliji že oglasili agentje FBI.

Epstein je menda tudi v številnih drugih primerih z denarjem dosegel, da se o njegovih »podvigih« v medijih ni poročalo.

Sharon Churcher je tudi potrdila, da so bili podatki o tem, kako je Virginia Giuffre »zabavala princa Andrewa s seksom v londonskem kopališču« pomemben del preiskave Epsteinovih nemoralnih operacij.

Maxwellova, organizatorka za 'dostavo mladoletnic' naj bi sicer imela oralni seks v stranišču tudi z znanim igralcem Georgom Clooneyem.

To dokazujejo tudi dokumenti iz procesa, ki ga danes 35-letna Virginia Giuffre (nekoč Roberts) vodi proti Ghislaine Maxwell, Epstainovi priležnici in madam, ki je milijarderju pomagala pri dobavljanju najstnic.

Več kot 1200 strani sodnih listin je že prostih za objavo, ker je to dosegla Virginia Giuffre.

Vendar na britanskem kraljevem dvoru te trditve odločno zanikajo kot »izmišljene.«

Maxwellova, organizatorka »dostave mladoletnic« naj bi sicer imela oralni seks v stranišču tudi z znanim igralcem Georgom Clooneyem in naj bi se o tem pohvalila tudi pred ostalimi Epsteinovimi mladoletnimi spolnimi »maserkami.«

George Clooney in Ghislaine Maxwell
George Clooney, britanski princ Andrew, Virginia Roberts (danes Giuffre), Jeffrey Epstein in Ghislaine Maxwell.

Virginia Giuffre je tudi pojasnila, da Epsteina »ni več zanimala«, ko je bila dopolnila 18 let, ker je bila tedaj zanj že »prestara«.

Ko pa je bila stara 19 let pa jo je poslal na Tajsko, da naj mu od tam pripelje neko drugo, mladoletno deklico.

Ameriški pravosodni minister William Barr je dejal, da je šokiran, ker se je Epstein ubil, napovedal je, da je že začel z preiskavo.

Tu nekaj smrdi. Pravosodni ministri nikoli ne obiskujejo zapore.

Toda eden od zapornikov je za medije potrdil, da je prav William Barr pred približno 14 dnevi, v času, ko naj bi Epstein prvič poskušal narediti samomor, obiskal zapor.

»Tu nekaj smrdi. Pravosodni ministri nikoli ne obiskujejo zapore,« je dejal ta zapornik.

Šlo naj bi za Lewisa Kasmana, nekdanjega mafijaša in tesnega sodelavca šefa mafije Johna Gottija.

Ni mogoče, da bi se pedofilski milijarder v zaporu ubil sam, trdi nekdanji jetnik, ki je bil zaprt v istem zaporu.

Dejal je tudi, da celo, če je Epstein res naredil samomor, tega nikakor ni mogel narediti sam, pač pa mu je nekdo moral pomagati.

Ne nazadnje, Epsteinu je bilo prepovedano imeti celo pas in vezalke.

Epstein, zapor, Barr

Bivši zaporniki trdijo, da so bili stalno pod nadzorom kamer in stražarjev, »kakor da bi bili laboratorijske podgane« in da je v tem zaporu »skoraj nemogoče narediti samomor.«

Britanski časnik Mirror pa trdi, da je Epstein nedavno izrazil strah za lastno življenje.

Ko je dopolnila 18 let, Epsteina več ni zanimala, ker je bila tedaj zanj že 'prestara'.

Vir blizu Epsteina je potrdil, da je milijarder prijavil stražarjem in drugim zapornikom, da ga nekdo poskuša ubiti.

Po tem viru je bil Epstein res dobro razpoložen, ko ga je nedavno obiskal in »ni bilo znakov, da bi lahko sebi odvzel življenje.«

Večji del javnosti ocenjuje, da je nekdo od Epsteinovih nekdanjih prijateljev ali sodelavcev odločil, da se ga »reši« zato, da med sojenjem podrobnosti o njegovi vpletenosti v pedofilske zločine ne bi prišle na plano.

Epstein je bil pred smrtjo dobro razpoložen in 'ni bilo nobenih znakov, da bi lahko sebi odvzel življenje.'

Mnogi so pričeli sumiti tudi v nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona.

Da stojita za umorom, pa je zakonski par Clinton takoj obtožil tudi sedanji predsednik ZDA Donald Trump.

Bill Clinton in Jeffrey Epstein sta bila namreč tesna prijatelja.

Bill Clinton je sicer trdil, da ga že dolga leta ni videl in da se je v Epsteinovem zasebnem Boeingu 727, pomenljivo poimenovanemu Lolita Express, prevažal samo štirikrat, vendar so mediji v letalskih dnevnikih našli zabeleženih najmanj dvanajst potovanj.

V tem letalu pa je Epstein imel tudi veliko spalnico in druge prostore, primerne za spolne odnose z mladimi dekleti ...

Delite članek