REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Lili Gantar Žura: "Na vladni ravni so zaprli vrata in bistveno zmanjšali možnosti za prihod mladih zdravnikov«

Lili Gantar Žura: Foto: data.si

Vlada je z ukrepi pred počitnicami želela urediti nekatere najbolj pereče probleme v zdravstvu.

Toda tisti, ki delajo v zdravstvu, v teh ukrepih vidijo zopet zgolj »krpanje« lukenj in začasno reševanje, ki naredi več škode kot koristi.

Problem, na primer v Zdravstvenem domu v Kranju, namreč niso bile samo ali predvsem plače – pač pa drugi problemi, ki so se jim v vladi očitno izognili.

Na vladni ravni so zaprli vrata, bistveno zmanjšali možnosti za prihod mladih zdravnikov in tako rekoč onemogočili reševanje problemov, ki se bodo v naslednjih petih letih le še poglabljali.

»Nihče od zdravnikov iz Zdravstvenega doma Kranj, ki so se odločili za odpoved delovnega razmerja, ni pričakoval ali zahteval višjega plačila. Njihove zahteve so bile jasne, nedvoumne, usmerjene predvsem v ureditev razmer, kar naj bi bodoče zdravnike znova prepričalo v odločanje za specializacijo iz družinske medicine in posledično zapolnilo nedopustne kadrovske vrzeli v tej veji medicine.

Vlada z včerajšnjim sprejetjem aneksa številka dve ni naredila nič dobrega, nasprotno – na vladni ravni so zaprli vrata, bistveno zmanjšali možnosti za prihod mladih zdravnikov in tako rekoč onemogočili reševanje problemov, ki se bodo v naslednjih petih letih le še poglabljali,« je v pogovoru za Zdravstveniportal.si , ki ga ureja Diana Zajec, opozorila Lili Gantar Žura, direktorica kranjskega zdravstvenega doma.

Diana Zajec

Gregor Kos pa je ugotovil, da gre pravzaprav za staro taktiko kupovanja časa.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek