REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Urnebesno: policijski pregon se je za ubežnike in policiste končal s »kopanjem« v reki

Urnebesno: policijski pregon se je za ubežnike in policiste končal s »kopanjem« v rekiAvtomobila v vodi, pregon v Travniku. Vir: Večernji list

Pregon ubežnikov se je v Novem Travniku tako za ubežnike kot njihove preganjalce, policiste iz Travnika, končal zelo nenavadno.

Policijski pregon vozila se je končal s »kopanjem« tako za policiste kot tudi nič hudega sluteč nepridiprave.

V reko Grlonico sta namreč na mestu, kjer je sicer nekoč stal (v nedavnih poplavah zrušeni) most, padla kar dva avtomobila - od tega eden policijski. Obe vozili sta bolj ali manj doživeli - »totalko.«

Ljudje, ki so poslali slike bosanskemu časniku Avaz, so dejali, da se je policijski pregon vozila končal s »kopanjem« za policiste in tudi nič hudega sluteč nepridiprave.

»Verjetno so bežali pred policijo, ker pa niso od tukaj niso vedeli, da mosta več ni ali pa so poskusili preskočiti reko. Ampak, kako je policija končala v vodi, to je res čudno, morali bi vedeti, da tukaj mostu ni,« se je čudil eden od občanov.

Policijski pregon - Travnik

Težava pa je bila morda v tem, ker je bila policija iz – Travnika. Kot so »neuradno« izvedeli pri Avazu, je policija iz področja občine Travnik poskusila ustaviti avtomobil z napačnimi registrskimi tablicami, v katerem sta bila dva meščana iz Novega Travnika, ki se nista odzivala na policijske znake in opozorila  in sta nadaljevala z begom proti Novemu Travniku.

Ker so se travniški policisti pa znašli na območju, kamor sicer ne zahajajo, jih policijski dispečer ni uspel pravočasno opozoriti na nevarnost.  

Policija jih je zasledovala vse do Stojkovića, ko sta begunca zavila levo proti osnovni šoli.

Ker nikjer ob poti ni bilo oznak ali opozoril, da pred njimi ni mostu, travniški policisti pa so se znašli na območju, »kamor sicer ne zahajajo«, jih policijski dispečer ni uspel še pravočasno opozoriti na nevarnost.

Travnik in Novi Travnik sta sicer precej blizu ...

Tako sta oba bosanska avtomobila končala v reki. Na srečo pa nihče ni utrpel težjih telesnih poškodb, poroča Večernji list.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek