REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dejan Prešiček: »Zelo sem vesel, da se sliši tudi drugo stran«

Dejan Prešiček: »Zelo sem vesel, da se sliši tudi drugo stran«Dejan Prešiček

Ob obtožbah o zlorabi položaja ministra za kulturo Dejana Prešička so se namreč odzvali na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je bil Prešiček direktor več kot deset let.

Kot so zapisali, je bil pri svojem delu "dosleden, ustvarjalen, od svojih sodelavcev je pričakoval samoiniciativnost, kreativnost, natančnost". Pričakoval je tudi spoštovanje rokov, so dodali.

"Povsem nerealno bi bilo pričakovati, da bi bila pričakovanja in zahteve vodstva v zvezi z dobro opravljenim delom zaposlenih vedno vsem v veselje. Človeško je, da praviloma vidimo najprej svoje potrebe in da doživljamo zahteve vodstva tudi na subjektiven način," so zapisali v sporočilu za javnost.

Vendar je zelo mogoče, da bodo v Konservatoriju za glasbo in balet lahko kmalu znova uživali v družbi prihodnjega bivšega ministra Dejana Prešička.

Minister sam je namreč javno priznal, da je najmanj devetkrat zlorabil položaj, ko je odredil, da se na isti Konservatorij s službenim vozilom prevažajo njegova glasbila. Sam meni, da je to bila zgolj »napaka.«

Vendar vse kaže, da so njegovi dnevi na ministrstvu šteti. Po vseh obtožbah in anonimkah se namreč tudi v javnosti vse bolj krepi ocena, da se je Prešiček do svojih podrejenih obnašal najmanj kot prašiček.

Nenad Glücks pa je opozoril, da se je to v Sloveniji dogajalo že v preteklosti, vendar brez posledic.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek