REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Miša Vugrinec: »Pa kaj so to naši zapori? Hotelski prestiž?!«

Miša Vugrinec: »Pa kaj so to naši zapori? Hotelski prestiž?!«Miša Vugrinec

Mišo Vugrinec so po vseh razkritjih o nepravilnostih v slovenskih zaporih osupnili standardi in pogoji za bivanje, ki jih imajo zaporniki v slovenskih zaporih.

To, da zapornik na zaprtem oddelku uporablja modem in preko računalnika komunicira s svetom se ji ni zdelo zelo prav in zelo zaporniško.

Darja Srakar Tomanič je bila podobnega mnenja: »Ma zapornikom se ne sme nič reči, pregledati, grdo pogledati, so posebna kasta, ki uživajo v zaporih, nekaj bo treba spremenit, a ne ministrica?«

Vandrovka je delila svoje informacije: »Saj so povedali v KP, da je hotel......poznam nekoga, ki je bil v KP na ogledu (tehničnem) zgradbe. Sami zaporniki so mu govorili, da so kot v hotelu. Pa javno so povedali pazniki, da jih poleti vodijo celo kopat. Še fačuzi naj jim nabavijo.«

Anže je nato vprašal, če so »vikend zapori pa pol all inclusive al kaj?«

Odgovoril mu je Gregor Škerl: »Boljši luksuz kot si ga marsi kdo od poštenih lahko privošči doma. Najbrž pol poštenih Slovenk in Slovencev živi na svobodi z manj luksuza. Narobe svet=Butale=Slovenija,« je sklenil razpravo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek