REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Francoska policija poškodovala Slavolok zmage

Francoska policija poškodovala Slavolok zmageŽandarji polomili steklo - Slavolok zmage | vir: YouTube

Protesti v Franciji se ne umirjajo niti deveti teden. To naj bi po nekaterih poročilih precej jezilo francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki je bil prepričan, da bo protestnike umiril s svojimi socialnimi ukrepi in nižjimi cenami naftnih derivatov.

Francoska policija je sicer začela izvajati politiko »ničelne tolerance« zoper proteste »rumenih jopičev« v Parizu in drugih francoskih mestih.

Toda na koncu se je izkazalo, da je eno od njihovih lastnih oklepnih vozil povzročilo škodo na enem od najpomembnejših zgodovinskih spomenikih v Franciji – Slavoloku zmage.

Na družbenih omrežjih uporabniki trdijo, da so za poškodbe pod spomenikom krivi 'neumni žandarji'

Pricurljal je namreč video, ki kaže, kako je težko vozilo francoske policije polomilo steklo na tleh ob spomeniku ter se zagozdilo pod Slavolokom zmage.

Čez nekaj trenutkov se je uspelo povzpeti iz odprtine, vendar je za seboj pustilo polomljeno steklo in precej veliko luknjo, kot je videti na posnetku. 

Na družbenih omrežjih uporabniki trdijo, da so za poškodbe pod spomenikom krivi »neumni žandarji«, ki niso vedeli, kakšno obremenitev prenese steklo.

Vse to se dogaja v Franciji, kjer protesti potekajo že deveti teden. To soboto se jih je udeležilo 84.000 ljudi in to na ulicah Pariza, Marseilla, Bordeauxa, Lyona in Strasbourga.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek