REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ko zmerni imam kritizira ekstremista: ali je ženska med seksom na moškem res »znak vmešavanja satana?«

Ko zmerni imam kritizira ekstremista: ali je ženska med seksom na moškem res »znak vmešavanja satana?«Islam in seks

Ne, niso »vsi muslimanski pridigarji enaki.« Tudi med muslimanskimi verskimi voditelji so »drugačni.« Eden med njimi je Imam Mohammad Tawhidi, zmerni muslimanski verski voditelj iz Avstralije, ki »tvita proti muslimanskemu ekstremizmu.«

Imam Mohammad Tawhidi, zmerni muslimanski verski voditelj iz Avstralije, je na twittru objavil posnetek enega od svojih kolegov in njegovo nenavadno pridigo.

Imam Mohammad Tawhidi tvita proti muslimanskemu ekstremizmu

»Einstein islamskega ekstremizma trdi, da v primeru, če je 'ženska zgoraj', to pomeni, da je moški postal kakor ženska ali pa bi celo pričel uživati, da ga obravnavajo kot žensko; ali pa se bo celo spremenil v homoseksualca. Kajti na ta način se Šejtan (Satan) vmeša v njuno intimnost,« opozarja neimenovani ekstremistični imam, ki ga je kritiziral njegov »kolega.«

Avstralski imam je ob tem znan po pozivih k reformi islama, ki danes prevladuje v muslimanskih deželah. Prav tako »odbite« trditve, ki jih je kritiziral Tawhidi in jih širijo različni muslimanski pridigarji, pa seveda vplivajo tudi na oblikovanje ekstremnih pogledov med muslimani.

Imam Mohammad Tawhid sam zase pravi, da je »imam miru« ter da je »zagovornik miru, reformističen imam, študent, podjetnik, svetovalec za antiterorizem in avtor nacionalnih uspešnic.«

Pravi, da »tvita proti muslimanskemu ekstremizmu.« Na svoji strani opozarja, da so člane njegove družine »likvidirali, žive zažgali, pregnali v tujino« pripadniki ISIS-a in Islamske države.

Nisem desničar, sem človekoljub

»Rojen sem bil kot begunec, brez kakršnihkoli dokumentov. Upam, da to pojasnjuje, zakaj imam trdne poglede na imigracijo in na islamski ekstremizem. Nisem desničar, sem človekoljub,« je zapisal.

Njegova zadnja knjiga je »Tragedija islama«. Sam pravi, da »če bom ubit, bom zaradi te knjige.«

V svojih tvitih zahodne politike kritizira tudi, ker »napadajo božič.«

Tahwidi - muslimanski zmerni islam

»Najbolj vpliven iraški muslimanski politik (ki je skoraj postal predsednik) je kristjanom zaželel srečen božič. Iraška vlada je božič uvedla kot državni praznik v vsej državi. To je dober trenutek za mnoge na zahodu, da se nekaj naučijo o strpnosti in in miru. Nehajte že napadati božič,« je zapisal v enem od svojih tvitov.«

V drugem je objavil, kako iraški migranti na Danskem tepejo Danko in se pri tem celo vzpodbujajo.

Še nekaj ga je zmotilo.

»V zadnjih dveh tednih smo imeli desetine primerov, ko so ekstremistični islamski kleriki, ki živijo na zahodu, napadali božič in božička.

Vodilni mediji niso rekli ničesar. Potem pa Trump vpraša 7 let staro deklico, če verjame v božička in množični mediji so popolnoma besni. Tega ne razumem. Hipokriti,« je zapisal.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek