REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Marjan Šarec: "Danes sem dobil darilo v obliki ustavne obtožbe… Pomembno je, da je iz srca. Hvala!"

Marjan Šarec: Marjan Šarec | VIR: Pixsell

»Danes sem dobil darilo v obliki ustavne obtožbe. Ne vem, ali za 100.dan vlade, ali pred prazniki. Ni pomembno. Pomembno je, da je iz srca. Hvala!,« je ironično zapisal predsednik slovenske vlade pred prazniki. 

Ustavna obtožba je po njem »padla« zaradi neuresničitve ustavne odločbe glede financiranja zasebnih šol.

Za katero je v dobri meri odgovorna še prejšnja vlada.

Ustavna obtožba možnosti za uspeh praktično nima, bo pa opoziciji pomagala učvrstiti podobo pravičnikov, ki se borijo za pravno državo.

Čeprav isti pravičniki ob uresničevanju ustavne odločbe o izbrisanih niso pokazali enake vneme.

Komentarji pod Šarčevim tvitom so bili različni.

»Vi ste brez srca. Če bi ga imeli, bi spoštovali Slovensko ustavo in pripomogli, da so obvezni šolski programi plačani tudi v zs šolah. Delite nas. Ne norčuje se. Poznate morda #bumerang ?,« je Marjana Šarca vprašala Vika Pika.

»Ne razumem vas. Nihče tem otrokom ne brani šolanja v javnih šolah, kot ga imajo vsi ostali. Če starši želijo nadstandard, naj doplačajo,« je menil Stripi.

»Nadstandardno bi bil, če bi bil lahko program v teh šolah boljši, racionalnejši in za realno življenje bolj uporaben. A glej ga zlomka tega zakona ne dopušča...,« je sklenil John Krneki.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek