REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Britanska ministrica za delo okrcala Junckerja zaradi njegovega »grotesknega« odnosa do žensk

Britanska ministrica za delo okrcala Junckerja zaradi njegovega »grotesknega« odnosa do ženskJuncker in Rudd

Britanska ministrica za delo in socialne zadeve Amber Rudd je ostro kritizirala predsednika Evropske komisije Jean Claude Junckerja zaradi njegovega neprimernega odnosa do žensk.

To je groteskno

Predsednik Evropske komisije (EK) je namreč znan po tem, da poljublja, objema in »klofuta« svetovne voditelje. Ministrica je kritizirala groteskno obnašanje, med drugim kuštranje las visoke uradnice in je v zvezi s tem zahtevala tudi, da se opravi preiskava o tem, ali je kadarkoli v Veliki Britaniji prišlo do podobnega obnašanja.

»To je groteskno. Mislim na to, kar se je zgodilo v našem parlamentu in upam, da bo prišlo do formalne pritožbe«,je dejala Ruddova za Telegraph.

Medvedji objem

Priznala je tudi, da ji niti najmanj niso všeč »medvedji objemi« in da se zato ob obiskih Bruslja pogosto pretvarja, da ima prehlad, samo da se ji ne bi bilo treba objemati z evropskimi uradniki in voditelji.

Vsi evropski komisarji imajo radi svoje medvedje objeme

»Ko grem na srečanja EU imam pogosto grozen prehlad in lahko zato vztrajam, da naj se me ne objame 'po medvedje.' Vsi evropski komisarji pa imajo radi svoje medvedje objeme,« je dejala britanska ministrica za delo in socialne zadeve.

Evropske uradnike je opisala kot »grozne« in kot neprimerno potezo opisala tudi trenutek, ko je sredi burne razprave na vrhu EU predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker nedavno predsednico britanske vlade Thereso May prijel za roko.

To, da je na ta način držal predsednico vlade ji namreč »ni bilo všeč.«

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek