REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Za nakupe v trgovini potrebujete osebno izkaznico – je prepričan predsednik države

Za nakupe v trgovini potrebujete osebno izkaznico – je prepričan predsednik državeDonald Trump | VIR: Pixsell

Predsednik države je znova »ustrelil verbalnega kozla«, kar ni nič nenavadnega, se pa sedaj državljani resno sprašujejo, ali je njihov predsednik sploh kdaj že sam kupil kakšno stvar v navadni trgovini.

Na svojem zadnjem mitingu »naredimo ZDA znova veliko« ki je potekal v Tampi na Floridi je ameriški predsednik znova ustrelil verbalnega »kozla«, kar ni nič nenavadnega. Se pa po njegovi zadnji nenavadni izjavi njegovi sodržavljani resno sprašujejo, ali je njihov predsednik sploh kdaj že sam kupil kakšno stvar v navadni trgovini. Istočasno pa je ta izjava sprožila tudi salve smeha in najrazličnejše posmehljive komentarje na družbenih omrežjih.

Ob svojem govoru pristašem je namreč Donald Trump pojasnil, zakaj se mu zdi prav, da se na volitvah identificirajo s posebno, novo volilno izkaznico, ki jo predlaga. In to zato, ker po njegovem mnenju ljudje danes potrebujejo identifikacijski dokument v fizični obliki ob nakupu prav vsake stvari v državi, vključno z nakupi izdelkov v trgovinah na drobno – kar seveda ni res. 

»Prišel je čas za volilne osebne izkaznice, kot velja za vse drugo. Saj veste, če greste v trgovino, potrebujete sliko ali kartico – potrebujete osebno izkaznico,« je dejal Trump začudeni množici. To seveda tudi v ZDA enostavno ni res, da ni res pa seveda, kot pišejo ameriški mediji »ve vsako človeško bitje, ki je bilo kadarkoli v supermarketu.« 

'Saj veste, če greste v trgovino, potrebujete sliko ali kartico – potrebujete osebno izkaznico,' je dejal Donald Trump

In prav zato so se mnogi začeli spraševati, ali je predsednik, ki jih vodi kadarkoli sploh bil v trgovini, da bi kupil karkoli. Potem se je na družbenih omrežjih sprožila salva komentarjev. »Mislim, to je ena banana Michael. Koliko bi lahko stala? Deset dolarjev?« je sarkastično zapisal eden od njih. 

»Predsednik pravi, da potrebujete osebno izkaznico s sliko, da bi kupovali v trgovini..1) On laže 2. Ni šel v Afganistan za svojo pravico, da bi kupoval stvari…3. Ta tip nikoli v svojem življenju ni kupil zase karkoli v trgovini,« je zapisal Jason Kander. Odvetnik Michael Avenatti, ki zastopa Stormy Daniels, in v njenem imenu toži Donalda Trumpa zaradi razžalitve pa je zapisal: »Ljudje me sprašujejo, zakaj menim, da bom zmagal proti Trumpu. Odgovarjam jim, da zato, ker (1) sem v preteklosti že kupil razne potrebščine (2) vem, da za njihov nakup ne potrebuješ osebne izkaznice.« 

Da »ta tip nikoli v svojem življenju še ni kupil kartona mleka« se je strinjala tudi Kaili Joy Gray, medtem ko je Ed Krassenstein zapisal, da Trump očitno nikoli v življenju ni kupil ničesar v navadni trgovini, da pa je prepričan, da »Trump ne misli, da potrebuješ osebno izkaznico za nakup seksa.« 

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek