REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kdo je ženska zraven Trumpa?

Kdo je ženska zraven Trumpa?Melania Trump - dvojnica

Mar ima Melania dvojnico? To vprašanje je sprožil njen prihod pred nekaj dnevi na vrh NATA v Bruslju, nato pa je bila soproga ameriškega predsednika Donalda Trumpa v ospredju zanimanja medijev in javnosti tudi ob obisku na Finskem, pred srečanjem predsednika ZDA z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom. Nekaj fotografij prve dame ZDA, ki so se pojavile v medijih, nato pa preplavile družbena omrežja, je sprožilo dvom, če se zraven prvega človeka ZDA morda ne smehlja - njena dvojnica.

Nove teorije zarote so sprožile fotografije nedavnega prihoda Donalda Trumpa v Bruselj, ko so številni opazili, da si prva dama, ki je prišla iz letala, sploh ni podobna, opozarja "Express.hr".  Razlike so res opazne. Ne samo drugačen obraz, dvojnica naj bi bila včasih tudi bolj "okrogla." 

Lažna Melania
Melania ali "Melanie"?

Na temo Melanijine dvojnice se je razpisal tudi Business Insider, ki pojasnjuje, da Melania včasih uporablja dvojnico, da jo nadomešča v državniških opravilih, ki bi se jih morala udeležiti. Vse to je sicer del širših razprav o Melaniji, ki včasih zgleda zelo skrivnostno, včasih pa "ni niti približek lastne podobe". Fotografije njenega izstopa iz letala na bruseljskem letališču pa so prilile novo olje na ogenj domnev o dvojnici Melanie.

Lažna Melania znova
Očala lahko prekrijejo oči, ne pa tudi oblike ustnic in nosnic, ki pri ljudeh nimajo navade, da bi brez pretiranega razloga spreminjala svoje oblike.

Zgodbe o "nadomestni Melanii" so se pričele pred letom dni, ko sta z Donaldom zapuščala predsedniško letalo Air Force One, po orkanu Harvey. Že takrat so se pojavili komentarji, da si Melania sploh ni podobna, ter da verjetno uporablja "dublerko" oziroma dvojnico. Nosila je ogromna sončna očala in pokrivalo z velikim ščitnikom, ki sta ji v veliki meri prekrivali obraz.

Lažna Melania, izstop iz letala
Na tej sliki se "Melania" precej očitno razlikuje od običajne podobe soproge predsednika ZDA.

Potem je še en Trumpov spodrsljal še bolj utrdil prepričanje, da ob njem, ko se je pogovarjal s prizadetimi po uraganu Irma na Floridi, dejansko ni stala Melania, ampak njena dvojnica. "Rad bi se vsem zahvalil v svojem imenu, v imenu našega podpredsednika...Tudi Melania je res želela biti tukaj z nami", je tedaj dejal Trump. Nič ne bi bilo spornega, če Melania ne bi prav tisti trenutek stala zraven njega.

Melania - dvojnica
Precej bolj "okrogla" Melania od "prave".

Tudi tista ženska, ki je takrat stala zraven Trumpa (v "vlogi" Melanie), je znova nosila velika sončna očala in kapuco s ščitnikom tako, da se njenega obraza sploh ni pošteno videlo. In je zato prav ta Trumpov komentar o Melanijinem obžalovanju, da se ni mogla osebno udeležiti obiska Floride, sprožil spekulacije, da prva dama ZDA ni stala zraven njega, ampak da je to bila njena dvojnica.

Melania dvojnica

Naslednji tovrstni pripetljaj se je zgodil ob Trumpovem nagovoru novinarjev na travniku pred Belo hišo oktobra 2017, ko je še posebej poudaril, da njegova soproga stoji zraven njega, kot da novinarji v nasprotnem primeru ne bi opazili Melanie, ki stoji poleg njega, če jim ne bi tega sam povedal. "Moja soproga Melania, ki je tukaj z nami, meni, da je ta tema zelo pomembna", je takrat zelo nerodno izpostavil Trump Melanijino "navzočnost" dogodku. Tudi ta njegov komentar, skupaj s fotografijami z dogodka na katerimi je mogoče videti Melanio iz različnih zornih kotov, je še bolj utrdil domneve, da je z njim znova le Melanijina dvojnica.

Melania dvojnica

Javnost je opazila tudi pomembno razliko v drži pristne in lažne Melanie. "Prava Melania" pogosto odklanja dotik oz. Donaldovo roko, kar se je zgodilo večkrat v navzočnosti svetovne javnosti in kamer. Po drugi strani je tista "druga Melania", ki se je izkrcala iz letala v Bruslju, nežno držala Donaldovo roko, kot da bi bila sveže zaljubljena.

Ameriški mediji ugibajo tudi o identiteti dvojnice prve dame. Melanijo ščiti agentka, ki ji je zelo podobna, je približno enake višine in barve las, tudi sama pogosto nosi sončna očala, tako kot Melania. Njuna podobnost je sprožila govorice, da je prav ta agentka pogosto v vlogi Melanijine dvojnice. Tudi televizija Sky News se je ukvarjala z raziskovanjem "primera #Fake Melania" in ali prva dama ZDA uporablja "body double", na Instagramu pa je ustanovljena celo posebna stran, namenjena "Lažni Melanii".

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek