REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Melania Trump služi sto tisoče dolarjev letno tudi s prodajo družinskih fotografij

Melania Trump služi sto tisoče dolarjev letno tudi s prodajo družinskih fotografijBarron in Melania Trump | VIR: Pixsell

Melania Trump je že od trenutka, ko je njen soprog prevzel dolžnost predsednika ZDA, zaslužila na sto tisoče dolarjev. In to zahvaljujoč pogodbi z agencijo Getty Images, s čemer je posredno zaslužila tudi družina Trump. Po navedbah televizijske postaje NBC naj bi bilo v nedavnem finančnem poročilu predsednika Donalda Trumpa zapisano, da je prva dama ZDA leta 2017 zaslužila najmanj 100.000 dolarjev po pogodbi z "Getty Images" za uporabo okoli 187 fotografij družine Trump, posnetih v letih 2016 in 2017.

Nekateri kot sporno omenjejo zahteve, da bi fotografije družine Trump morale biti objavljene v pozitivnem kontekstu.

Ni nenavadno, da znane osebnosti služijo tudi na ta način, s svojimi zasebnimi fotografijami, je pa to nekoliko nenavadno, če to počne soproga aktualnega predsednika države.

Nekateri kritiki kot še posebej problematično izpostavljajo dejstvo, da so po določilih omenjene pogodbe med prvo damo ZDA in agencijo te fotografije morale biti objavljene "v pozitivnem kontekstu."

To pa seveda lahko omeji njihovo uporabo ali pa ima določene posledice na svobodo izražanja. Sicer pa so dohodki Melanie Trump uvrščeni v oddelek, kjer se razponi gibljejo med 100.000 in milijon dolarjev letno.

Melania Trump ob obisku begunskega centra Vir:Pixell

Celotno premoženje Melanie Trump je sicer precej manjše od premoženja njenega soproga, pa vendar ni dvoma, da je tudi ona zelo premožna in da je precej uspešna tudi kot podjetnica. Melania Trump, ki je zgodaj zapustila Slovenijo, naj bi si večino svojega denarja zaslužila z delom manekenke ter s projekti nakita. Predvsem s prihodom v New York naj bi pridobila največ, saj je začela delati s svetovno znanimi fotografi ter začela objavljati reklame v priznanih in prestižnih revijah.

Leta 2010 je lansirala tudi svojo linijo nakita Melania Timepieces & Jewelry ter bila z njo zelo uspešna. Nekaj let kasneje je poskusila tudi z linijo za nego kože proti staranju, vendar je ta projekt opustila. Associated Press je leta 2017 poročal, da je v obeh podjetjih, kjer je direktorica, zaslužila od 15.000 do 50.000 dolarjev.

Premoženje Donalda Trumpa ocenjujejo na vrednost nekje okoli 1,7 milijarde do devet milijard evrov. Prve dame ZDA sicer običajno ne dobivajo plače, vendar pa naj bi Melania po pisanju Bustle.com razpolagala s premoženjem v višini okoli 11 milijonov dolarjev (9,2 milijona evrov), Celebrity Worth pa navaja celo 50 milijonov ameriških dolarjev, kar bi bilo okoli 42 milijonov evrov. Gre za njeno osebno premoženje. Če so ti podatki točni, potem je podobno bogata, kot je bila Jackie Kennedy, najpremožnejša soproga kakšnega ameriškega predsednika vseh časov