REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Oropali Bidna: privrženci vpili, da ga imajo radi, medtem pa ga obrali

Oropali Bidna: privrženci vpili, da ga imajo radi, medtem pa ga obraliJoe Biden - so zmikavti oropali bodočega predsednika ZDA? Vir: Twitter

Ameriškega predsedniškega kandidata Joeja Bidna in najverjetneje tudi bodočega predsednika ZDA so zmikavti na dan volitev v Združenih državah Amerike oropali med obiskom njegovega rojstnega okraja v Scrantonu v Pensilvaniji, poročajo ameriški mediji.

Biden se je namreč z ženo Jill odločil na volilni dan obiskati svojo rojstno hišo.

Na steni dnevne sobe je ob tem pustil sporočilo: »Od te hiše do Bele hiše, z božjim blagoslovom«, skupaj s svojim podpisom in podatkom, da potekajo 59. ameriške volitve.

Pred hišo ga je dočakalo na desetine privržencev, ki so v podporo vzklikali: »Radi te imamo«.

Nato se je, razkriva Daily Mail, pripetilo žeparjenje.

Demokratski kandidat je bil fotografiran to jutro, ko je z ženo Jill zapustil cerkev v Delawareju, kjer je obiskal grob svoje hčerke Naomi in prve žene Neilie, ki sta izgubili življenji v prometni nesreči, ter zadnje počivališče svojega sina Beauja, ki je umrl leta 2015.

V telefonskem pogovoru z britanskim novinarjem Piersom Morganom, ki ga je imel leta 2015, je Biden razkril, da mu je oče po strašni nesreči, v kateri je izgubil ljubljeno ženo in komaj eno leto staro hčerko, na njegovo pisalno mizo v nekakšno tolažbo položil šaljivi strip Hogar Grozni (Hägar the Horrible).

V njem strašni viking Hogar Grozni po brodolomu, premočen in obrnjen proti oblačnemu nebu, obupano vzklikne: »Zakaj jaz?«

Češ, zakaj se slabe stvari dogajajo ravno njemu. Nato iz oblaka dobi kratek odgovor Boga: »Zakaj pa ne?«

Nauk te zgodbe iz priljubljenega in slavnega stripa, ki ga je Bidnov oče namenil svojemu užaloščenemu sinu, je bil, da lahko kogarkoli kadarkoli doleti huda tragedija.

Očitno se kadarkoli komurkoli lahko zgodi tudi nekoliko manj huda nesreča, tako kot nič hudega slutečemu Bidnu ob njegovi rojstni hiši, ko so ga nepridipravi 28 let po prvotni tragediji obrali za nekaj »zelencev« …

Delite članek