REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Lahko imajo Rogana ali Younga. Ne pa oboje!« Jezni Neil Young zahteva umik svoje glazbe iz Spotifyja

»Lahko imajo Rogana ali Younga. Ne pa oboje!« Jezni Neil Young zahteva umik svoje glazbe iz SpotifyjaGlas razuma: Neil Young. Vir: Twitter

Podcasti so lahko zelo nevarno sredstvo širjenja netočnih, proticepilsklih teorij.

Toda včasih prinašajo tako velike dobičke, da se jim težko uprejo tudi glasbeni velikani...

Vendar se nekateri tej politiki glasno upirajo.

Znani glasbenik Neil Young je na primer v sporu s spletnim ponudnikom glazbe Spotifyjem.

Zahteval je, da se njegova glasba odstrani iz Spotifyja zaradi napačnih informacij o cepivu proti covidu-19, poroča Rolling Stone.

»To sem zahteval zato, ker Spotify širi lažne informacije o cepivih - kar lahko privede do smrti tistih, ki verjamejo v dezinformacije, ki jih širijo,« je dejal Young v zdaj že izbrisanem zapisu, poroča Rolling Stone.

Young je pri tem mislil na podcast, ki ga na tej glasbeni platformi pripravlja Joe Rogan v svoji oddaji »The Joe Rogan Experience«.

V oddaji je Rogan opozarjal na menda nevarne posledice cepiv, to pa je zmotilo Neila Younga.

»Lahko imajo [Joeja] Rogana ali Younga. Ne pa oboje,« je zapisal Young.

Spotify
Vir: Twitter
Podjetje Spotify je sporočilo, da je bil Roganov podcast najbolj priljubljen podcast te platforme v letu 2021.

Odprto pismo je naslovil na svojega menedžerja Franka Girondo ter na Toma Corsona, sopredsednika in glavnega operativnega direktorja založbe Warner Records.

V začetku tega meseca je 270 zdravnikov, medicinskih sester, znanstvenikov in pedagogov podpisalo odprto pismo, v katerem poziva Spotify, naj »ublaži širjenje napačnih informacij« po eni od zadnjih oddaj Roganovega podcasta.

V oddaji konec prejšnjega meseca je Rogan, ki je leta 2020 podpisal ekskluzivno pogodbo s Spotifyjem v vrednosti 100 milijonov dolarjev, intervjuval Roberta Malona, ​​znanstvenika, ki je trdil, da so Američani »hipnotizirani« in da sledijo ukrepom zoper covid-19 zaradi »množične psihoze«.

Psihologi so medtem že zatrdili, da za Maloneove trditve - ni dokazov.

YouTube je odstranil sporno oddajo Roganovega podcasta zaradi kršitve pravilnika o dezinformacijah o koronavirusni bolezni covid-19.

Podjetje Spotify pa je sporočilo, da je bil Roganov podcast najbolj priljubljen podcast te platforme v letu 2021.

Delite članek