REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Izraelski general: Galaktična federacija je že večkrat preprečila jedrske spopade na Zemlji

Izraelski general: Galaktična federacija je že večkrat preprečila jedrske spopade na ZemljiNLP (UFO), Nezemljan. Vir: Twitter

Upokojeni izraelski general in profesor Haim Eshed je sprožil veliko zanimanje s svojo izjavo, da imajo Izrael ter ostale jedrske sile stike z Nezemljani.

Eshed je v intervjuju za Yediot Aharonot pojasnil, da imajo tako Izrael kot tudi Združene države Amerike, Rusija in druge velike jedrske sile že vrsto let opravka z Nezemljani in z Galaktično federacijo.

Da se za njih uradno 'ne ve' naj bi bil rezultat zahteve Nezemljanov, trdi Eshed.

Da se za njih uradno 'ne ve' naj bi bil rezultat zahteve Nezemljanov.

87-letnik, ki je skoraj tri desetletja bil vodilni izraelskega vesoljskega varnostnega programa, je zatrdil tudi, da je plod sodelovanja med Nezemljani in Američani skupna vesoljska baza pod površjem Marsa.

Eshed je zatrdil, da tudi aktualni ameriški predsednik Donald Trump za Nezemljane ve.

Eshed je zatrdil, da tudi aktualni ameriški predsednik Donald Trump za Nezemljane ve. Vir: Twitter

Še več: Trump naj bi bil tik pred tem, da bi Nezemljane »izdal« svetu, kar pa je, tako Eshed, Galaktična federacija preprečila, saj da človeštvo na kaj takega še ni pripravljeno.

Prav tako so želeli preprečiti »množično histerijo,« je poročal Jerusalem Post.

Njegova knjiga se sicer imenuje »Vesolje za horizontom – pogovori s profesorjem Haimom Eshedom.« (Universe Beyond the Horizon – conversations with Professor Haim Eshed)

V knjigi tudi razkriva, kako naj bi Nezemljani preprečili jedrske spopade na Zemlji.

Enkrat naj bi se to zgodilo ob neuspešni ameriški invaziji na Kubo, v Zalivu svinj, ko naj bi Nezemljani preprečili Sovjetski zvezi, da odgovori z jedrskim orožjem.

Da je spregovoril, se imamo zahvaliti spremembam v »akademski pokrajini« in ugledu, ki ga Eshed tam uživa.

V knjigi tudi razkriva, kako naj bi Nezemljani preprečili jedrske spopade na Zemlji. Enkrat naj bi se to zgodilo ob neuspešni ameriški invaziji na Kubo, v Zalivu svinj, ko naj bi Nezemljani preprečili Sovjetski zvezi, da odgovori z jedrskim orožjem.

Če bi kaj takega razkril pred petimi leti, je dejal, bi ga hospitalizirali.

Danes nima kaj izgubiti, saj da je dosegel dovolj.

Galaktična federacija čaka, da človeštvo »doseže stopnjo … ko bomo razumeli, kaj je vesolje in kaj so vesoljske ladje,« je prepričan general.

»Neznani leteči predmeti so prosili, da se ne razkrije, da so tukaj, ker človeštvo na to še ni pripravljeno,« je poudaril.

Dodal je, da Nezemljane prav tako zanimajo tudi ljudje in da poskušajo razumeti »sestavo vesolja«.

Zemeljski NLP
Zemeljski NLP. Vir: Twitter

»Obstaja sporazum med vlado ZDA in Nezemljani. Podpisali so sporazum, da na Marsu izvajajo eksperimente,« je dejal izraelski profesor.

Kmalu zatem se je odzval tudi predstavnik ameriške vesoljske agencije NASA in opozoril, da je iskanje izvenzemeljskega življenja ena od ključnih nalog agencije, da pa doslej še niso našli nobenega dokaza za to.

Eshed, ki je bil odgovoren za izstrelitev številnih izraelskih satelitov pa trdi, da je spregovoril zdaj zato, ker se nazori ljudi spreminjajo in so na kaj takšnega pripravljeni.

'Če bi to povedal pred petimi leti, bi me odpeljali v umobolnico, danes pa se o tem pogovarjajo že drugače. Nič ne morem izgubiti. Dobil sem svoje diplome in nagrade, spoštovan sem na univerzah v tujini.'

»Če bi to povedal pred petimi leti, bi me odpeljali v umobolnico, danes pa se o tem pogovarjajo že drugače. Nič ne morem izgubiti. Dobil sem svoje diplome in nagrade, spoštovan sem na univerzah v tujini,« je dejal.

Maja letos je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da bo »vesolje postalo prihodnost, v smislu obrambe in ofenzive,« in da so ZDA trenutno »vodilne v vesolju.«

Eshedovi komentarji so izzvali vrsto odzivov.

Na Twitterju je takoj nastalo nekaj računov, katerih lastniki trdijo, da so predstavniki »Galaktične federacije.«

Nick Pope, ki je raziskoval NLP-je za britansko ministrstvo za obrambo je Eshedove komentarje ocenil kot »izjemne.«

»To je ali neke vrste praktična šala in javna akrobacija, ki naj bi prodala njegovo knjigo, morda z deli, ki so bili 'izgubljeni v prevodu', ali pa je res spregovoril nekdo od tistih, ki poznajo zadevo,« je sklenil Pope.

Razen Nicka Popea in izraleskega generala Esheda, so v bližnji preteklosti spregovori in celo potrdili stik z Nezemljani tudi Edgar Mitchell, amerški astronavt, Harry Reid - nekdanji vodja večine v ameriškem Senatu, ter Paul Hellyer, nekdanji obramni minister Kanade.

Delite članek