REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nezemljani: objavljeni prvi uradno potrjeni posnetki »Neznanih letečih predmetov«

Nezemljani: objavljeni prvi uradno potrjeni posnetki »Neznanih letečih predmetov«Zemeljski NLP

Vprašanja o obstoju neznanih letečih predmetov (NLP) so prvič dobila »uradne« odgovore.

Pojavili so se namreč prvi trije posnetki NLP-jev, kakor so jih posnele kamere ameriških lovcev F-18.

Posnetki sicer niso dobili dovoljenja za javno objavo, kajti mornarica je zahtevala, da je potrebno celo ves material, ki je »deklasificiran« in ki ni več tajen ponovno pregledati, da ne bi vseboval »občutljivih« informacij.

Vendar pa je ameriška mornarica kljub temu potrdila avtentičnost treh posnetkov, ki so bili objavljeni na spletni strani The BlackVault.

NLP

Gre za posnetke »neznanih zračnih fenomenov«.

Posnetki so znani pod imeni »Gimbal«, »FLIR1«  in »GoFast«, uradno pa so bili deklasificirani leta 2017 in nato leta 2018 na zahtevo New York Timesa in akademije To The Stars Academy of Arts & Science (TTSA).

Objekti so se premikali z veliko hitrostjo tudi proti vetru in se pri tem hitro obračali in rotirali, kar je sprožalo začudene komentarje pilotov.

»Mornarica označuje objekte, posnete v teh video posnetkih kot neidentificirane zračne fenomene,« je dejal Joseph Gradisher, tiskovni predstavnik namestnika vodje mornariških in informacijskih operacij ZDA. Mornarica namesto oznake NLP (oziroma UFO) zato uporablja oznako »UAP«.

Že pred to objavo je republikanski kongresni Mark Walker iz Severne Karoline in član kongresnega odbora za obveščevalne in protiobveščevalne dejavnosti dejal, da mornarica prikriva informacije o opažanjih neznanih letečih predmetov, čeprav je zahteval vpogled v te podatke.

Iz posnetkov je jasno razvidno, da so neznane objekte zasledili infrardeči senzorji letal, ki so najbolj občutljivi in da so se objekti premikali z veliko hitrostjo tudi proti vetru in se pri tem hitro obračali in rotirali, kar je sprožalo začudene komentarje pilotov.

Enega od posnetkov si lahko ogledate tukaj, drugega tukaj, tretjega pa na koncu članka.

Delite članek