REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Nezemljani so nam onesposobili jedrsko orožje,« opozarjajo nekdanji častniki ameriških letalskih sil

»Nezemljani so nam onesposobili jedrsko orožje,« opozarjajo nekdanji častniki ameriških letalskih silJedrske rakete izključujejo - Nezemljani?

Skupina nekdanjih častnikov letalskih sil ZDA od leta 2008 naprej objavlja naravnost neverjetna poročila o NLP-jih, ki naj bi kazali izrazito zanimanje za območja, v katerih se nahaja jedrsko orožje.

Zato zahtevajo, da se ameriško vlado naposled prisili razkriti »resnico o Nezemljanih«.

»Nezemljani izklapljajo naše jedrsko orožje, da bi dokazali, kako premočna so,« trdi eden od aktivistov, ki je želel končati »vladni embargo na resnic«, poroča Daily Star.

Stephen Bassett, ustanovitelj Paradigma raziskovalne skupine (PRG) si neutrudno prizadeva osvetliti »resnico o Nezemljanih in NLP-jih«.

Trdi, da je več prič opazilo neidentificirane leteče predmete (NLP), ki so manipulirali z našim jedrskim orožjem in so ga zmožni z lahkoto celo »ugasniti«.

Toda  Bassett v isti sapi poudarja, da to dejstvo ne predstavlja grožnje za človeštvo.

Ameriška vesoljska agencija NASA je posnela domnevni prelet dva NLP-ja nad španskim mestom Alicante. Vir: Screenshot YouTube / Agencia 6 noticias

»Večkrat so izklopili naše jedrsko orožje, zaporedoma. Mar to pomeni, da so slabi? Priče dogodka, ki jih je bilo veliko, so po večini prepričane, da ne gre za grožnjo, ampak za sporočilo,« razlaga Basset.

»Torej to ni bila grožnja, ampak svarilo, da so te reči v resnici neuporabne. Bilo je, kot da bi nam hoteli povedati: 'Vse to je popolnoma nekoristno in zagotovo neuporabno proti nam, saj vidite, da jih lahko izklopimo, ko se nam zahoče. Vse, kar boste s tem storili je, da se boste pobili med seboj ... Zakaj se jih preprosto ne znebite?« povzema Bassett taktno »sporočilo« Nezemljanov namenjeno človeštvu.

Faksimile dokumenta, ki je nastal tekom projekta ameriške vojske za opazovanje NLP »Blue book« (Modra knjiga) v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Vir: U.S. Department of Defense

To ni prva tovrstna trditev, da vesoljci izklapljajo jedrsko orožje in kažejo zanimanje za vojaška oporišča na Zemljini obli.

Nekdanji poročnik ameriškega letalstva dr. Bob Jacobs je eden iz skupine nekdanjih častnikov vojske ZDA, ki je leta 2008 gostoval na televiziji CNN v znani oddaji »Larry King Live«.

Intervju, ki ga je z Jacobsom takrat opravil slavni Larry King pa še danes odmeva, ker je nekdanji častnik prav v njegovi oddaji prvič spregovoril o dogodkih, ko so NLP-ji aktivirali protizračne sisteme v petih vojaških letalskih oporiščih v petih različnih državah, vendar je vlada ZDA te podatke po besedah dr. Jacobsa - prikrila.

In to počne še danes.

Bob Salas, nekdanji poveljnik ameriških letalskih sil, in Bob Jamison, nekdanji častnik ameriških letalskih sil, sta javnost seznanila s senzacionalno trditvijo, da je med raketnimi preskusi leta 1967 »žarek svetlobe nenadoma onesposobil vse jedrske bojne konice.«

Zaradi incidenta, zabeleženega pod oznako »Malmstrom AFB UFO« (Malmstrom AFB NLP) so bile rakete, nameščene sredi ameriške zvezne države Montana začasno neuporabne, poroča tiskovna agencija Sputnik.

»Zračne sile so ta incident na skrivaj raziskovale, najmanj do leta 1972. Bili smo prepričani, da skrivnostni svetlobni žarek ni imel izvora na našem planetu. Lahko je ločeno pošiljal signale vsaki naši raketi, posebej. Oprema za vodenje in nadzor je bila popolnoma onesposobljena,« je opozoril Salas.

Nadrejeni so nato zahtevali, naj podpiše dokument o zaupnosti, v katerem se je moral zavezati, da o incidentu ne bo nikoli spregovoril.

Dr. Bob Jacobs, nekdanji ameriški oficir zadolžen za fotografske instrumente vojaškega letalstva ZDA trdi, da se na posnetku, ki ga je posnel leta 1954 v letalski bazi Vandenberg, jasno vidi NLP, vendar so posnetke nato zasegli agenti CIA.

Stephen Bassett je za Daily Star razkril še en zanimiv detajl o razmerah prikrivanja resnice o NLP-jih v svetovnih merilih.

Mednarodna vesoljska postaja

Zatrdil je, da je ameriška vlada prisilila celo ameriško vesoljsko agencijo NASA, da nemudoma izklopi neposredni prenos z Mednarodne vesoljske postaje vsakič, ko se »na obzorju« pojavi NLP, piše britanski Daily Star.

Bassett, ki se že dolgo časa zavzema za to, da bi ameriška vlada končala svoj (domnevni) embargo na resnico o izvenzemeljskem življenju, trdi, da imajo v vesoljski agenciji NASA popolnoma zvezane roke, ko gre za objavo »resnice o NLP-jih.«

Delite članek