REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Število tistih, ki želijo nasilno vdreti v območje 51 in si ogledati nezemljane naraslo na milijon

Število tistih, ki želijo nasilno vdreti v območje 51 in si ogledati nezemljane naraslo na milijonNezemljani - področje 51

V ZDA se spopadajo z nenavadnim problemom – kako preprečiti, da bi 20. septembra že kar milijon ljudi vdrlo v zaprto »območje 51«, kjer ZDA sicer preizkuša prototipe svojih letal. Po nekaterih podatkih naj bi se tukaj skrivali tudi ostanki neznanih letečih predmetov in nezemljanov.

Območje je sicer že desetletja zaprto, globa za vstop v področje je 1000 dolarjev ali celo zaporna kazen.

Toda eden od uporabnikov družbenih omrežij je prišel na idejo, da bi lahko bili vsi, ki si želijo videti NLP-je, celo »hitrejši od njihovih krogel«, če bi v sicer puščavno področje vdrli v kar se da velikem številu. Tako jih vojska in policija ne bi mogli vseh aretirati.

Preko spleta se je za akcijo doslej prijavilo že milijon ljudi, oblasti pa imajo problem pri soočanju s tem fenomenom.

Preko spleta se je za akcijo doslej prijavilo že milijon ljudi, oblasti pa imajo problem pri soočanju s tem fenomenom. Opozarjajo vse, da gre za zvezni prekršek in da vse prestopnike čakajo visoke kazni in zapor ter da je območje nevarno, ker nad njim preizkuša svoje naprave ameriško vojaško letalstvo.    

»Res bi želeli odvrniti vse od prihoda v področje« je dejal tiskovni predstavnik ameriškega vojaškega letalstva in opozoril javnost, da poskus vdora »ni smešna zadeva.«

O tem, kaj se dejansko skriva v tem območju obstajajo sicer različna pričevanja. Že pred leti je pet nekdanjih uslužbencev zloglasne tajne baze ameriške vojske spregovorilo o dogajanju na zaprtem območju.

F-35 Vir:Pixsell

Da baza res obstaja, so potrdili 87-letni upokojeni polkovnik Hugh Slater, ki je v 60-tih letih prejšnjega stoletja poveljeval bazi, 90-letni Edward Lovick, ki je tri desetletja testiral tako imenovana nevidna letala (U-2, Lockheed A-12/OXCART in F-117), 80-letni nekdanji testni pilot Kenneth Collins, 72-letni Thornton Barnes, ki se je v bazi ubadal s posebnimi projekti ter 77-letni Harry Martin, ki je bil zadolžen za logistiko.

Področje oporišča 51 se sicer nahaja se v puščavi v zvezni državi Nevada, okoli 160 kilometrov severno od Los Angelesa. Oporišče leži nad izsušenim jezerom Groom Lake, med letalskim oporiščem in poligonom za testiranje jedrskega orožja. Še nedavno so bili v zračnem prostoru nad bazo prepovedani vsi preleti vse do vesolja.

Območje 51

Pet nekdanjih zaposlenih je potrdilo, da so v bazi preizkušali le "nevidno" (stealth) tehnologijo, domnevni sumljivi objekti, ki so bili opaženi v zračnem prostoru nad bazo, pa naj bi bili zgolj odsev s trupov eksperimentalnih nevidnih letal.

Po nekaterih teorijah lovcev na NLP-je naj bi vojska v območju 51 hranila ostanke vesoljskega plovila in njenega nezemeljskega potnika, ki sta leta 1947 treščila na Zemljo, na ranč v bližini mesta Roswell v Novi Mehiki.

 »Prepričan sem, da je OXCART zaradi svoje hitrosti in višine, na kateri je letel, povzročil precej lažnih videnj,« je dejal Thornton Barnes. »Res smo delali eksperimente, toda zgolj z letali zemeljskega izvora. Med njimi so bili tudi sovjetski Migi,« je dodal Barnes.

Vendar pa pričevanja o skrivnostih na tem področju ne pojenjajo. Nedavno so se znova pojavila pričevanja, da naj bi bili posnetki seciranja nezemljanov, ki naj bi bili v tem oporišču – resnični, čeprav so jih imeli za potvorjene. Vendar dokončnih dokazov za to ni.

Zemeljski NLP

Po nekaterih teorijah lovcev na NLP-je naj bi vojska v območju 51 hranila ostanke vesoljskega plovila in njenega nezemeljskega potnika, ki sta leta 1947 treščila na Zemljo v bližini mesta Roswell v Novi Mehiki.

S proučevanjem zunajzemeljske napredne tehnologije naj bi se nato vojska dokopala do izumov, ki so med drugim omogočili izdelavo nevidnih bombnikov in naprednih polimernih vlaken, kot je kevlar.

Nekateri celo verjamejo, da je vlada v območju 51 skrivaj proučevala možnosti časovnega potovanja in teleportiranja ter razvijala tehnologijo za nadzorovanje vremena po vsem svetu.

Če je to res ali ne, bodo Američani morda ugotovili 20. septembra.

Če se bodo seveda res zbrali v velikem številu v tem območju, kajti eno je oddati svoj glas na družbenem omrežju, nekaj povsem drugega pa, ko se moraš soočiti s policisti, vojsko in kroglami…