REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

25-letnik trdi, da se je koronavirusa uspešno ubranil – s steklenico viskija

25-letnik trdi, da se je koronavirusa uspešno ubranil – s steklenico viskijaViski vs. virus

Iz različnih delov sveta poročajo o uspehih nekaterih mešanic zdravil v boju proti novemu koronavirusu. Na Tajskem so imeli na primer uspehe z mešanico zdravil, ki se običajno dajo v boju proti gripi in proti HIV-u.

Podobna mešanica zdravil naj bi bila uspešna tudi na Kitajskem.

Pravega cepiva še ni, saj bo potrebno na uporabno cepivo počakati še nekaj mesecev, morda pa celo let.

Kljub temu pa nekateri pacienti navajajo, da so jim pomagala nekoliko nenavadna »zdravila«.

Petindvajsetletni Britanec trdi, da je nevarno bolezen odpravil – s steklenico viskija.

Viski

Connor Reed je za britanski The Sun povedal, da so mu že pred dvema mesecema diagnosticirali virus na univerzi Zhongnan v Wuhanu.

»Bil sem osupel, ko so mi zdravniki povedali, da sem okužen s tem virusom. Mislil sem, da bom umrl, toda bolezen sem uspel premagati. Uporabljal sem inhalator, ki mi je pomagal nadzorovati kašelj, ob tem pa sem pil tudi veliko toplega viskija z medom, dokler ga ni zmanjkalo. Gre za staromodno zdravilo, ampak zdi se mi, da je pomagalo,« je razkril mladenič.

Reed se je preselil na Kitajsko pred tremi leti, da bi učil angleščino.

Velja za prvega Britanca, ki je bil okužen z virusom. Priznal je tudi, da je zavrnil zdravljenje z antibiotiki.

Uporabljal sem inhalator, ki mi je pomagal nadzorovati kašelj, ob tem pa sem pil tudi veliko toplega viskija z medom, dokler ga ni zmanjkalo.

Kar morda ni bilo tako narobe, kakor se zdi, kajti koronavirus je virus, zato tudi svetovna zdravstvena organizacija WHO opozarja, da antibiotiki, ki so namenjeni za boj proti bakterijam, proti tej bolezni ne pomagajo.

Antibiotiki pa lahko tudi oslabijo organizem.

Na podoben način naj bi bil virus neobčutljiv tudi na česen, cepivo proti pljučnici, vdihavanje slane vode, mazanje s sezamovim oljem in razne druge metode neučinkovitega zdravljenja.

Reed je tudi pojasnil, da je poklical britansko zunanjo ministrstvo, jim povedal, da ima virus in zavrnil njihovo ponudbo, da ga pošljejo domov.

»Ostal bom tukaj. Sem dokaz, da je koronavirus mogoče premagati,« je dejal.

Vsekakor si verjetno zasluži nekaj »rund« pijač, ko bo doma razlagal, kako je premagal zahrbtno bolezen.

Obenem pa je ta zgodba lahko dobro opravičilo, če se boste odločili, da steklenico dobrega viskija postavite nekam blizu sebe ali pa kar v omarico s svojimi zdravili.

Tako, za vsak primer ...

Delite članek