REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

PVC in ALU okna in vrata: katera so boljša, katera izbrati?

promocijsko sporočilo
PVC in ALU okna in vrata: katera so boljša, katera izbrati?Visokokvalitetna okna in vrata Cugelj

Plastična (v nadaljevanju PVC) okna in vrata prepričajo s svojo optimalno toplotno zaščito in maksimalno tesnostjo.

Visokokakovostna PVC okna in vrata, v kombinaciji z jeklenimi ojačitvami, ostajajo stabilna tudi v težkih podnebnih razmerah in zagotavljajo učinkovito zvočno izolacijo.

Zaradi svoje prožnosti in raznolikosti barv so PVC okna in vrata primerna za skoraj vsak slog gradnje in vrste stavbe, novogradnjo ali prenovo, zahtevajo malo vzdrževanja in imajo dobro razmerje med ceno in učinkovitostjo.

Po drugi strani pa aluminijasta (v nadaljevanju ALU) okna in vrata navdušujejo s sodobnim in prefinjenim dizajnom. Raznolikost barv in površinskih struktur je neprekosljiva.

Visokokakovostna PVC okna in vrata, v kombinaciji z jeklenimi ojačitvami, ostajajo stabilna tudi v težkih podnebnih razmerah in zagotavljajo učinkovito zvočno izolacijo.

Glavne prednosti ALU oken in vrat so visoka stopnja stabilnosti in funkcionalna zanesljivost, kar omogoča izdelavo velikih elementov in je prva izbira za gradbenike v primeru velikih fasadnih odprtin.

Zaradi velikega števila profilov z različnimi toplotnimi izolacijami, so ALU okna in vrata primerna tako za novogradnjo kot tudi za obnovo obstoječih stavb.

Toda katera so boljša, katera izbrati?

Povprašali smo družinsko podjetje Cugelj PVC in ALU okna d.o.o., kakšne so glavne razlike med PVC in ALU okni in vrati in dobili odgovore, ki vam lahko olajšajo izbiro:

Kako dolga je »življenjska doba« PVC in ALU oken ter vrat?

Cugelj, kvalitetna okna in vrata

ALU in PVC okna in vrata imajo podoben rok trajanja, njihova »življenjska doba« je približno šestdeset let, seveda ob ustreznem servisiranju okovja.

Kakšna je razlika v ceni med PVC in ALU okni ter vrati?

ALU okna in vrata so dražja, PVC okna in vrata pa se dobi za zmerno ceno. Tako so PVC okna in vrata stroškovno ugodnejša. To, da so PVC okna in vrata cenejša, nikakor ne pomeni, da so nižje kakovosti.

Katera so bolj odporna, PVC ali ALU okna in vrata?

Trajnost je eden glavnih pomislekov pri izbiri vrat in oken. V tem kontekstu zmagajo tako ALU vrata in okna, kot tudi PVC vrata in okna. Čeprav so ALU vrata in okna močnejša, so tudi dražja, zato je potrebno upoštevati osebne želje.

Katera okna in vrata so modernejša in elegantnejša?  

Raznolikost barv in stilov, ki so na voljo pri ALU in PVC oknih in vratih, je skoraj enaka. Izbirate lahko med številnimi dizajni in barvami, ki so na voljo na trgu.

Katera so energetsko učinkovitejša, PVC ali ALU okna in vrata?

Izolacija PVC oken in vrat je na zelo visoki ravni in je vsekakor boljša v primerjavi z ALU okni in vrati.

Cugelj, kvalitetna okna in vrata

Katera okna ali vrata pa so boljša za zvočno izolacijo?

PVC okna in vrata so odlična tudi za izolacijo zvoka in na tem področju omogočajo tišje prostore kot ALU okna in vrata.

Katera okna ali vrata imajo boljše okvirje ali profile?

Zaradi samega materiala, so okvirji ALU oken in vrat v primerjavi s PVC okni in vrati tanjši. Tako je celoten videz ALU oken in vrat bolj eleganten in očarljiv.

Zaradi samega materiala, so okvirji ALU oken in vrat v primerjavi s PVC okni in vrati tanjši. Tako je celoten videz ALU oken in vrat bolj eleganten in očarljiv.

Kako je s korozijo pri PVC in ALU oknih ter vratih?  

PVC okna in vrata so odporna proti zunanjim vplivom iz okolja in lahko prenesejo kakršnokoli podnebje. Pri ALU oknih in vratih pa čez leta lahko opazimo tudi korozijo. Za obmorske kraje pri podjetju Cugelj PVC in ALU okna d.o.o. bolj priporočajo vgradnjo PVC oken in vrat, vendar vgrajujejo tudi ALU okna in vrata z dodatnim nanosom na profil, da preprečijo korozijo.

Kakšna pa je razlika v vzdrževanju PVC oken in vrat ter ALU oken in vrat?

PVC okna in vrata po namestitvi zahtevajo zelo malo vzdrževanja, medtem ko ALU okna in vrata potrebujejo več vzdrževanja. Tako sta ALU in PVC na splošno odlični možni izbiri za vaša okna in vrata. Izbrati morate takšno, ki ustreza vašim potrebam in željam.

Za lažjo odločitev so vam na voljo svetovalci pri družinskem podjetju Cugelj PVC in ALU okna d.o.o., ki je v zadnjih 20 letih delovanja postalo sinonim za visoko kvalitetna PVC in ALU okna, s poudarkom na detajlih, ki stavbnemu pohištvu povečajo vrednost. Družba Cugelj PVC in ALU okna d.o.o. v svoji proizvodnji uporablja materiale priznanih svetovnih proizvajalcev:

  • PVC profile VEKA iz Nemčije,
  • ALU profile REYNEARS iz Belgije,
  • Okovje ROTO iz Nemčije,
  • Stekla ERTL GLASS iz Avstrije.

Podjetje Cugelj PVC in ALU okna d.o.o. ima lastne montažne ekipe ter nudi optimalni servis. Vsak naročnik je deležen posebne obravnave, svetovalci družbe Cugelj PVC in ALU okna d.o.o. skupaj z naročnikom razdelajo detajle elementov, svetujejo in skupaj z naročnikom pridejo do ustreznega stavbnega pohištva, ki zadosti naročnikove želje, tako po izgledu kot po uporabnosti in kvalitetnem tesnjenju ter izolaciji.

V kolikor eventualno pride do težav, se vsakemu naročniku posvetijo ter najdejo skupno rešitev. Za svoje izdelke nudijo garancijo do 10 let ter rezervne dele.

Na vaša dodatna vprašanja vam je na voljo prijazen strokovnjak iz podjetja Cugelj PVC in ALU okna d.o.o., ki ga lahko kontaktirate preko kontaktnega obrazca oziroma pokličete na 01 78 78 535 ali 040 840 069.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek