REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nizozemsko sodišče zavrnilo vse zahteve SBK Art in potrdilo vse sklepe skupščine Fortenova grupe

Nizozemsko sodišče zavrnilo vse zahteve SBK Art in potrdilo vse sklepe skupščine Fortenova grupe

Gospodarski oddelek prizivnega sodišča v Amsterdamu je danes zavrnil vse zahtevke SBK Art, sankcioniranega podjetje pod nadzorom ruske Sberbank in solastnika v Fortenova grupi z 42,5 odstotka zamrznjenih glasovalnih pravic, ter potrdilo vse odločitve, sprejete na včerajšnji skupščini imetnikov depozitarnih potrdil Fortenova grupe na Nizozemskem.

Nizozemsko pravosodje je s tem potrdilo stališča in odločitve istega prizivnega sodišča v Amsterdamu iz decembra lani ter onemogočilo, da bi sankcionirane osebe vplivale na upravljanje in odločanje v Fortenova grupi.

„Ta odločitev je še ena potrditev pravnih stališč Fortenova grupe in njene zavezanosti k spoštovanju mednarodnih sankcij in ohranjanju vrednosti družbe. Veseli nas, da je nizozemsko sodstvo prepoznalo in priznalo pravico večini nesankcioniranih solastnikov Fortenova grupe in da lahko začnemo z uresničevanjem njihovih odločitev“, je povedal Fabris Peruško, ponovno izvoljeni glavni izvršni direktor Fortenova skupine in član upravnega odbora v naslednjih šestih letih.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek