REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Huawei na pomoč operaterjem pri sistematični izgradnji zelenih omrežij

promocijsko sporočilo
Huawei na pomoč operaterjem pri sistematični izgradnji zelenih omrežijRyan Ding Vir: Huawei

Huawei je med Win-Win Huawei Innovation Week v Shenzhenu na kitajskem v družbi globalnih operaterjev, strokovnjakov iz industrije in mnenjskih voditeljev predstavil najnovejši nabor svojih zelenih razvojnih rešitev, ki jih želi deliti s svetom.

 Win-Win Huawei Innovation Week je potekal julija v Shenzhenu na Kitajskem, kjer je Huawei z ostalimi prisotnimi strokovnjaki iz različnih sektorjev raziskoval številna področja, vključno s 5.5G, zelenim razvojem in digitalno transformacijo, v želji, da skupaj dosežejo preboj v digitalnem gospodarstvu.

Povečanje emisij ogljika, ki nastane zaradi eksplozivnega podatkovnega prometa, bo postalo globalni problem, ki se ga je treba lotiti v naslednjih petih do desetih letih. Povečanje energetske učinkovitosti bo pot naprej.

Ryan Ding, predsednik Huaweieve poslovne skupine Carrier Business Group, je pozval k vzpostavitvi standardnega sistema indikatorjev za energetsko učinkovitost v celotni industriji in med svojim govorom z naslovom "Zelene IKT za višjo vrednost" poudaril, da morajo operaterji dati prednost energetski učinkovitosti.

"Povečanje emisij ogljika, ki nastane zaradi eksplozivnega podatkovnega prometa, bo postalo globalni problem, ki se ga je treba lotiti v naslednjih petih do desetih letih. Povečanje energetske učinkovitosti bo pot naprej," je pojasnil.

Ding je še dodal, da je vsak večji napredek v zgodovini spremljalo znatno izboljšanje energetske učinkovitosti prenosa informacij.

Glavni direktor trženja družbe Carrier BG pri podjetju Huawei, Philip Song, pa je v svojem govoru z naslovom "Zeleni razvoj in gradnja energetsko učinkovite infrastrukture IKT" predstavil nov nabor zelenih razvojnih rešitev.

"Ker se infrastruktura IKT še naprej razvija od 5G in F5G do 5.5G in F5.5G bodo zelena omrežja ovrednotena glede na indeks intenzivnosti ogljika v omrežju (NCIe) ter tako postala ključni del prihodnjih ciljnih omrežij. Glavni cilj naše rešitve, ki smo jo predstavili danes, je pomagati operaterjem pri sistematični izgradnji zelenih omrežij, ki hkrati obravnavajo rast števila uporabnikov in zmanjšanje emisij ogljika," je pojasnil Song in povedal, da so rešitve namenjene pomoči operaterjem pri sistematičnem izboljšanju energetske učinkovitosti omrežja.

V nadaljevanju je Song razkril potrebne tehnološke inovacije na treh ravneh, da bi uporabnikom pomagali doseči cilje zelenega razvoja,: 

- Na posameznih lokacijah in pri opremi bi bilo treba uporabiti bolj integrirane zasnove in nove materiale, da bi lokacije popolnoma prestavili na prosto ter povečali energetsko učinkovitost opreme in učinkovitost uporabe obnovljive energije.

- Pri koordinaciji in omrežju med lokacijami sta potrebni poenostavljena omrežna arhitektura in izboljšana učinkovitost posredovanja, s čimer bi povečali energetsko učinkovitost in naredili omrežja povsem optična, poenostavljena in inteligentna.

- Da bi dosegli zeleno O&M, je treba zagotoviti lažji razvoj in izvajanje novih politik O&M in varčevanja z energijo, kazalnike in izhodišča energetske učinkovitosti pa bi morali narediti bolj vidne, obvladljive in omogočiti lažje optimiziranje.

Song je nato predstavil tudi nov indikatorski sistem NCIe, ki podpira triplastno rešitev zelenega mesta, zelenega omrežja in zelenega delovanja.

Song je zaključil z napovedjo odprtja Evergreen Land engagement room, na katerem bo Huawei z globalnimi operaterji poglobljeno razpravljal o zelenem razvoju in načinih za izgradnjo energetsko najučinkovitejše infrastrukture IKT.

"Huawei je zavezan sodelovanju z operaterji za izboljšanje energetske učinkovitosti infrastrukture IKT in ustvarjanje vrednosti z uporabo zelenih tehnologij IKT," je še dodal.

Delite članek