REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

CDP Huawei nagradil z najvišjo oceno

promocijsko sporočilo
CDP Huawei nagradil z najvišjo oceno

Huawei je edino podjetje s celinske Kitajske, ki ga je mednarodna okoljska neprofitna organizacija CDP (Carbon Disclosure Project) uvrstila na seznam A podjetij na področju podnebnih sprememb.

Dosežena najvišja ocena je vezana na preglednost in dostopnost dokumentov ter na ukrepe povezane s podnebnimi spremembami.

Huawei vztraja pri konceptu »Tehnologija za boljši planet« (ang. Tech for a Better Planet), ki pomeni uporabo tehnologije za spodbujanje zelenega razvoja in boj proti podnebnim spremembam. Pri svojem delovanju si Huawei prizadeva spodbujati varčevanje z energijo in zmanjševanje emisij skupaj z večjo uporabo energije, ki prihaja iz obnovljivih virov. Medtem se poslovna enota Huawei - Digital Power, ki se za olajšanje globalnega energetskega prehoda osredotoča na področja, kot so proizvodnja čiste energije, elektrifikacija prometa in zelena IKT infrastruktura.

Do konca leta 2022 je Huawei svojim strankam pomagal ustvariti več kot 695,1 milijarde kWh zelene energije in omogočil zmanjšanje porabe energije strank za 19,5 milijarde kWh, kar je enakovredno zmanjšanju emisij CO2 za skoraj 340 milijonov ton.

Poleg tega Huawei vključuje koncept krožnega gospodarstva v svoje upravljanje življenjskega cikla izdelkov, od zasnove izdelka do konca življenjske dobe.

Direktor upravnega odbora in direktor korporativnega odbora za trajnostni razvoj pri podjetju Huawei, Tao Jingwen, je dejal: »Trajnostni razvoj je pomemben del strategije celotnega podjetja Huawei. Verjamemo, da je tehnologija ključni dejavnik za ustvarjanje bolj vključujočega in okolju prijaznega sveta pri soočanju z globalnimi izzivi, kot so podnebne spremembe.« In še dodal: »Huawei upa, da bo na globalni ravni sodeloval s strankami, dobavitelji in partnerji pri spodbujanju zelenega in trajnostnega razvoja v različnih panogah ter gradnji nizkoogljične družbe.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek