REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Za zimske dni in »roštiljado«

Za zimske dni in »roštiljado«

Peči na trda goriva so naši spremljevalci tako pozimi kot poleti. Najprej nas prijetno ogrejejo nato pa na njih ali v njih še lepo zapečemo vse vrste dobrot, največkrat mesne.

Domišljija nima meja in to je najbolje razbrati iz priloženih slik. Naj si bo domači mojster, ki iz kovinskih ostankov, ki po navadi ležijo okoli hiše ali v garaži, zvari »umetnino« ali pa profesionalec, ki bo na najnovejših strojih rezkal dele in naredil hi-tech gorilnik. Vsi imajo nekaj skupnega: ideje in končni izdelki so prečudoviti. Plinska jeklenka, 200 L sod, avtomobilska jeklena platišča, bojler za vodo … vse se da porabiti, da se naredi žar, smoker ali pa peč za ogrevanje prostora. 

Peči

Morda boste našli kakšno zamisel za zimsko preganjanje časa v domači delavnici in boste imeli otvoritev poletja na novem žaru. Morda pa res…

Kakor koli, vse pohvale izdelovalcem, vam pa prijetno listanje skozi slike in naj se vam utrne kakšna dobra ideja. Če boste spekli preveč mesa, prostovoljcev za pomoč je vedno dovolj…

Peči
 

Komentarji