REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Velikost je včasih zelo pomembna: nekaterim je namreč tudi "veliko" še vedno "premajhno"

Velikost je včasih zelo pomembna: nekaterim je namreč tudi

Lastniki počitniških prikolic dobro vedo, da različnih predmetov v mobilnem domu ni nikoli preveč. No, to bolj dame poznajo, ko je vsak dopust kot selitev narodov in je skrb za udobje na prvem mestu In ker so okusi ter želje različni, so seveda različne tudi »kapacitete« prevoznih sredstev, naj vam malo »pocedimo sline« in vzbudimo sanje na prihajajoče dopuste čez slabe pol leta.

Ford v ZDA proda en pick-up vsake 4 sekunde.

Ja, čez lužo obožujejo stvari, ki so velike. Za naše razmere skoraj nepredstavljive. Tudi iz razloga ozkih in zavitih cest, da o kapacitetah kampov ne govorimo. Skoraj v nobenem je ne bi spravili na parcelo. Da se na področje vozniških sposobnosti določenih dopustniških šoferjev in znanja manevriranja takšne dolžine niti ne spuščamo.

Avtodomi, štirikolesniki

Vseeno je lepo pogledati in občudovati neverjetno dolge cestne križarke, ko je na dveh, treh ali celo štirih osovinah in 4 do celo 8 kolesih skoraj celo stanovanje.

Dejansko je v teh mobilnih domovanjih več prostora kot v marsikateri garsonjeri, saj ni redkost, da ima takšna prikolica kar okoli 20 do 24 m2.

Če pa ima še opcijo izvleka stranic, pa je kvadratnih metrov še veliko več. Tudi sama opremljenost je na nivoju, zato je končna teža temu primerna.

Za vleko je nujno potreben konkreten pick-up, 4x4 pogon in obilo navora. A to v Ameriki ni problem, saj so tovrstna vozila poceni in glede na to, da Ford v ZDA proda en pick-up vsake 4 sekunde, je voznega parka več kot dovolj.

Avtodomi, štirikolesniki

Nam pa preostanejo le sanje, upanje in morebiti kakšna krajša prikolica. Vseeno pa izberite pogum, naberite nekaj denarja za dopust in si preko luže najemite takšno zadevo za 2 do 3 tedenski potep.

To bo dopust, ki ga boste pomnili celo življenje. »Danes so sanje dovoljene, jutri pa je nov dan«, oz. po novem letu bo vse bolje.
 

Komentarji