REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Škoda Vision E, športni terenec in kupe

Škoda Vision E, športni terenec in kupeŠkoda Vision E

Čehi mislijo izredno resno s svojo paleto električnih vozil. Naj vas ime znamke ne zavede, tehnologije je vrhunska, prav tako pa tudi sam dizajn, ki bi ga lahko pripisali marsikateri bolj prestižni znamki. Z njim prihajajo na trg leta 2021, takoj za njim pa pride še model e-Citigo.

Z njim prihajajo na trg leta 2021, takoj za njim pa pride še model e-Citigo.

Škodin prvi samostojni električen model bazira na Vision E konceptu, ki je že bil predstavljen in tudi slovenski novinarji so ga že vozili, bo pa prišel v dveh izvedbah, kot je to dandanes popularno: kot pravi SUV in pa kot športno terenski kupe.

To sama Škoda že pozna, saj ravno tako oblikovan model, ki bazira na osnovi Kodiaq-a že prodaja na Kitajskem trgu (kot BMW X6 ali Mercedes Benz GLE coupe).

Prve dobave naj bi bile že v letu 2021, se pa še ne ve s katerim modelom bodo najprej prišli na trg. Vision-E ima kupe zadnjico in spuščajočo se streho, ki poudarja vedno bolj popularen segment športnih terencev.

Obe verziji pa temeljita na Volkswagnovi skupinski platformi MEB, ki jo (bodo) uporabile tudi druge znamke znotraj koncerna. Dimenzijsko pa bosta obe verzije nekako med Koroq in Kodiaq modelom, ter imeli dosega okoli 480 km.

Obe verziji pa temeljita na Volkswagnovi skupinski platformi MEB, ki jo (bodo) uporabile tudi druge znamke znotraj koncerna. Dimenzijsko pa boste obe verziji nekako med Koroq in Kodiaq modelom, ter imeli dosega okoli 480 km. Cenovno merijo na ceno od 31.000 eur naprej.

Za prihodnost električnih Škod se ni bati, saj za Vision-E modelom prihaja tudi Citigo-e, ki bo na enaki platformi kot Volkswagen e-Up ter prihajajoči Seat eMii.

Vision-E je namenjen pridobivanju izkušenj z električnimi avtomobili tako zaradi prodajne kot same servisne mreže. To je popolnoma drugačno področje, kot so današnji avtomobili, saj bo treba veliko ljudi naučiti popolnoma novih tehnologij.

Delite članek