REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ko je še Porsche premalo, Anibal Icon

Ko je še Porsche premalo, Anibal IconVIR: Anibal Automotive

Čeprav Kanada ni poznana kot avtomobilska velesila, pa vseeno obstajajo podjetja in posamezniki, kot je g. Anibal Harfouche, ki so vrhunsko osnovo naredili še bolj ekstremno. Osnovna platforma je 911 Turbo S, tako da ima 3,8 L 6 valjni bokser, dva turbo polnilnika, ki s pomočjo vseh dodatkov poskrbita za kar 920 KM, 4x4 pogon ter 4 kolesni volan. To je osnova, nadgradnja pa je močno dodelana v smeri aktivne aerodinamike. Do 96 km/h (60 mph) naj bi porabil le 2,4 sekunde.

Osnovna platforma je 911 Turbo S, tako da ima 3,8 L 6 valjni bokser, dva turbo polnilnika, ki s pomočjo vseh dodatkov poskrbita za kar 920 KM, 4x4 pogon ter 4 kolesni volan.

Anibal Automotive prihaja iz kraja Montreal v Kanadi, ki pa že ima zgodovino pri predelavah Porschejevih modelov. Sedaj so združili vse svoje znanje in izkušnje ter svež dizajnerski pristop in naredili bodo le 50 vozil, ter dodatnih 5, ki pa bodo močno dodelana v smislu zgleda.

VIR: Anibal Automotive

Icon je že na pogled močno drugačen od serijskih Porschejevih modelov, le zadnje luči izdajo svoje poreklo. Spredaj je izredno olajšan in znižan, ter z odprtinami za zrak skoraj na meji F1. To pa ne pomeni nič drugega kot izredno majhen prtljažni prostor in veliko krilc, ki usmerjajo zračne tokove. Tudi zadnji pomični spojler ima namen sprotne prilagoditve in potrebe po večjem pritisku na zadnjo os. Zaradi boljšega vtisa on prihodu, pa so namestili dvižna »gullwing« vrata.

Keramične zavore poskrbijo za konkretno obvladovanje in zaustavljanje 1.542 kg težkega vozila.

Keramične zavore poskrbijo za konkretno obvladovanje in zaustavljanje 1.542 kg težkega vozila. Karbonska školjka ima vgrajeno palično osnovo - rollbar, ki skrbi za izredno veliko togost cele kletke. Dejansko je vse podrejeno športnosti in zmogljivostim. Ker pa bo izdelan le v omejeni seriji, pa bo v veliki večini romal k zbirateljem, pravi potencial pa bodo izkoristili le redki.

Delite članek