REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Harley Davidson in prvi serijski elektro motor

Harley Davidson in prvi serijski elektro motorHarley Davidson - LiveWire | VIR: HD

Po letih razvoja, so pri Harley Davidsonu na letošnjem Milanskem moto salonu končno pokazali svojo serijsko vizijo električnega motocikla. Sicer so še zelo skopi s samimi tehničnimi podatki o hitrosti, dosegu in času polnitve, a prihodnost je tu. HD krvavo potrebuje nov segment kupcev, predvsem mlajših, saj so se s svojo proizvodnjo paleto izredno ozko usmerili in do neke mere tudi »zaplezali«.

HD krvavo potrebuje nov segment kupcev, predvsem mlajših, saj so se s svojo proizvodnjo paleto izredno ozko usmerili in do neke mere tudi »zaplezali«.

Glede same oblike je opaziti napredek, če pomislimo na že pred leti prve pokazane prototipe. Elektromotor je nameščen na najnižjem delu, tako da je težišče čim nižje, nad njim pa leži set baterij ter elektronika. Pohvalno je to, da so ga opremili s kvalitetnim in nastavljivim vzmetenjem, ter zavornim sistemom Brembo.

Harley Davidson - LiveWire | VIR: HD

Poznavalci bi lahko kaj hitro podali opazko, če so oblikovalci ostali isti, kot so pred leti oblikovali Buell motocikle. Minimalistična ritka in posodobljena maska in bi človek kaj hitro rekel, da gre za »novega« Buella.

Ostalo pa naj bi tudi samo ime: »LiveWire« s katerim so poimenovali prvi prototip. Dejansko je stanje v celotno moto industriji kar pestro in težavno, vse od krize leta 2008. Pri DH se to pozna še bolj, odkar je prišlo na tarčo samemu predsedniku Trumpu.

Harley Davidson - LiveWire | VIR: HD

Če se malo opremo na podatke prototipa, naj bi do 100 km/h pospešil prej kot v 4 sekundah. Dosega pa naj bi bilo vsaj za 150 km, v nasprotnem bo to bolj zbirateljska verzija, kot pa kaj resno uporabnega. S samo idejo o električnem motorju se ukvarjajo že kar nekaj časa, da pa imajo resen namen, pa zgovorno potrjuje podatek, da močno razmišljajo o investiranju v start-up podjetje Alta Motors, ki uspešno proizvaja električne motocikle in ima preko 70 svojih dilerjev.

Harley Davidsonu želimo svetlo prihodnost in da naredijo obširnejšo paleto motociklov, ki bo zadostil in pritegnil mnogo več občinstva kot danes. Žal se časi spreminjajo, z njim pa tako navade kot populacija, ki obožuje dvokolesnike.
 

Komentarji