REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vladimir Putin na dopustu: planinarjenje in vožnja s čolnom po Jeniseju

Vladimir Putin na dopustu: planinarjenje in vožnja s čolnom po JenisejuPutin - počitnice

Ruski predsednik Vladimir Putin si za letne za počitnice običajno izbira aktivnosti na nedostopnih terenih, ki včasih vključujejo tudi slačenje majic. Vendar je bilo tokrat na počitnicah nekoliko manj avanturizma. Vidimo ga lahko celo, kako pešači s pohodniškimi palicami, malica gozdne sadeže, pluje po Jeniseju in se spušča z vrha planin.

Tiskovni predstavnik 65-letnega ruskega predsednika Dmitrij Peskov je dejal, da je predsednik Rusije poletni dopust preživel v oddaljeni sibirski regiji Tiva, v družbi obrambnega ministra Sergeja Šojgua in vodilnega glavne ruske obveščevalne agencije FSB Aleksandra Bortnjikova.

Tokrat je bilo na Putinovih počitnicah nekoliko manj avanturizma

Putin se je ob preteklih dopustih potapljal v Črnem morju in menda odkril prastaro amforo, znane pa so tudi njegove fotografije, ko je brez majice jahal konja preko planinskega potoka, ribaril, streljal, se družil s tigri in podobno. Sicer pa si je podoben spokojen dopust v sibirski naravi in z ribiško palico v roki privoščil tudi leta 2007.

Tedaj je na ribarjenje v slikovitem zgornjem toku reke Jenisej na jugovzhodu Rusije je s seboj vzel še monaškega princa Alberta, ki se je takrat mudil zasebnem poletnem dopustu v Rusiji. Poleg ribarjenja sta si oba ogledala tudi mesto Kyzyl v ruski republiki Tuva, izkopanine 1.200 let stare trdnjave in bivališče mongolskih nomadov - jurto.

Letos pa je Putin očitno več pešačil in planinaril, kar si lahko ogledate tukaj in v galeriji slik.