REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trumpovo zdravljenje s protitelesi stalo 650.000 dolarjev. Donald Trump trdi: »To boste kmalu vsi imeli čisto zastonj!«

Trumpovo zdravljenje s protitelesi stalo 650.000 dolarjev. Donald Trump trdi: »To boste kmalu vsi imeli čisto zastonj!«Trump se je v Beli hiši norčeval iz nošenja mask. Vir: Twitter

V Business Insiderju so izračunali, koliko je najverjetneje stalo zdravljenje predsednika ZDA Donalda Trumpa zaradi Covida-19.

Trump je imel prva dva dni po okužbi težave z dihanjem, vendar je že po treh dnevih zapustil bolnišnico in brez večjih zapletov prebolel okužbo.

Okužana sta bila tudi njegova soproga Melania in sin Barron.

Ugotovili so, da je zdravljenje z več zdravili in za večino še nedostopnim zdravljenjem s protitelesi ter prevozom v in iz bolnišnice ameriške davkoplačevalce stalo okoli 650.000 dolarjev.

Biden bo ugasnil državo, odložil cepivo in podaljšal pandemijo, je zagrozil Trump.

Pri tem pa v to ni vključena ocena finančnih posledic zdravljenja tistih, ki jih je predsednik ZDA najverjetneje sam okužil, predno je bilo ugotovljeno, da je pozitiven.

Ameriški predsednik pa se kljub temu ne da in obljublja, da bodo oskrbo, kot jo je dobil sam, dobili tudi vsi ostali ameriški državljani.

Trump in najhujša grožnja: voziček in nosila
Trump in zanj najhujša grožnja: voziček in nosila. Vir: Twitter

»Naredili bomo, da boste to, kar sem dobil sam, dobili vsi, zastonj. Antitelesa, mislim, da so antitelesa najboljša stvar in naredili bomo, da bodo zastonj,« je obljubil volivcem ameriški predsednik.

»Te volitve so izbira med Trumpovim okrevanjem ali Bidnovo depresijo,« je dodal predsednik ZDA.

Pred tem je na zborovanju v Michiganu zatrdil, da bo situacija v tej državi ob zmagi demokratov postala slabša.

'Te volitve so izbira med Trumpovim okrevanjem ali Bidnovo depresijo,' trdi Trump.

»Demokrati bodo prekinili naše okrevanje z drakonskim, neznanstvenim zapiranjem, ki ga vaš guverner izvaja prav sedaj. Biden bo ugasnil državo, odložil cepivo in podaljšal pandemijo,« je zagrozil Trump, ki se zavzema tudi za odpiranje šol, potem ko so vsi v družini, vključno s 14-letnim sinom Barronom že uspešno prestali okužbo s koronavirusom.

Demokrat Joe Biden nekaj več kot štirinajst dni pred usodnimi volitvami 3. novembra po raziskavah javnega mnenja kljub temu še vedno vodi za najmanj deset odstotnih točk pred republikancem Donaldom Trumpom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek