REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump večkrat vprašal svoje zdravnike: »Ali bom umrl?«

Trump večkrat vprašal svoje zdravnike: »Ali bom umrl?«Trump vs. koronavirus. Vir: Twitter

Predsednik ZDA, ki je zbolel za Covidom-19 in se zdravi v bolnišnici v Washingtonu, je svoje zdravnike večkrat vprašal, ali bo doživel isto usodo kot njegov prijatelj, nepremičninski trgovec Stan Chera.

Trump ima sicer 74 let, Stan Chera, ki je aprila zaradi zapletov ob okužbi s koronavirusom umrl v New Yorku pa je imel 77 let.

Zdravniki, ki zdravijo predsednika ZDA v vojaški bolnišnici Walter Reed sicer »slikajo rožnato sliko« njegovega zdravstvenega stanja.

Stanley Chera in Donald Trump Vir:Twitter
Stanley Chera in Donald Trump. Vir:Twitter

Vendar pa je ta rožnata slika v nasprotju z informacijami o številnih zdravilih, ki naj bi jih doslej prejel predsednik ZDA.

Poleg zdravila remdesivir naj bi namreč prejel tudi poseben, eksperimentalni koktejl protiteles. 

Iz virov blizu predsednika so pricurljale informacije, da je že pred odhodom v bolnišnico v petek Donald Trump, zato ker mu je padla raven kisika v krvi, potreboval nekaj kisika in da še zmeraj ni »na jasni poti okrevanja.«

Trump in mrtvi v ZDA
Ob smrti več kot 208.000 Američanov zaradi Covida-19 Donald Trump ni pokazal kakšnega velikega sočutja, nekoliko bolj zaskrbljen pa je sedaj, ko je za Covidom-19 zbolel sam. Vir: Twitter

V soboto, med hojo, naj bi imel to raven na 96 odstotkih, kar je še v mejah normale. Ravni pod 90 odstotki se smatrajo za prenizke.

Na vprašanja novinarjev glede kisika pa so zdravniki odgovarjali precej nejasno, na primer, da »sedaj ni na kisiku« in da »zjutraj ni potreboval kisika« niso pa zanikali, da ga ne potrebuje občasno.

Zelo pomembnih naj bi bilo najprej naslednjih 48 ur, nato pa še sedem do deset dni.

Vir je tudi potrdil, da je bilo delovanje vitalnih organov predsednika ZDA v zadnjih 24 urah »zelo zaskrbljujoče«.

Na vprašanja novinarjev glede kisika pa so zdravniki odgovarjali precej nejasno, na primer, da »sedaj ni na kisiku« in da »zjutraj ni potreboval kisika« niso pa zanikali, da ga ne potrebuje občasno.

Ameriški mediji nimajo veliko zaupanja v uradna poročila zdravnikov o stanju predsednika tudi zato, ker so zdravniški konziliji tudi v primeru drugih predsednikov ZDA redno skrivali pomembne zdravstvene informacije.

Ob tem pa je svoje zdravstveno stanje velikokrat neresnično prikazoval tudi sam Donald Trump, ki je zaradi starosti in zato, ker ima visok pritisk in spada med preveč debele, v rizični skupini obolelih s koronavirusom.

Donald Trump je sicer posnel že dva video posnetka iz svojega novega »urada« v bolnišnici.

Dejal je, da se počutiti bolje, zaveda pa se, da bodo »naslednji dnevi prava preizkušnja.«

Pošalil se je tudi, da gre prvi dami, 50-letni Melanii, bolje kot njemu, ker je »malce mlajša« od njega.

Zdravniki trdijo, da je zahteval in dobil v pregled razne dokumente, da dela in da se še vedno počuti dobro.

Trump je imel v torek soočenje s predsedniškim kandidatom demokratov Josephom Bidnom in vse kaže, da je Trump že takrat kazal prve simptome Covida-19.

Biden se je testiral v petek in test je bil negativen, zato nadaljuje kampanjo.

Bidnova predsedniška kampanja je umaknila vse do predsednika ZDA kritične oglase, vendar neprestano opozarja, da se je demokratski predsedniški kandidat ves čas pandemije držal zdravstvenih nasvetov.

Trump kot izbrani mesija
Trump kot izbrani mesija. Vir: Twitter

Nosil je masko, ohranjal socialno distanco in se sproti razkuževal. V primerjavi s Trumpom pa tudi ni imel večjih javnih zborovanj.

Poleg Trumpa se je s koronavirusom okužilo veliko ljudi, ki so bili zadnje tedne okrog njega.

Med njimi so kar trije republikanski senatorji, člani odbora za pravosodje, ki bo sredi meseca skušali potrditi Trumpovo kandidatko za vrhovno sodnico Amy Coney Barrett.

Okužil se je tudi nekdanji guverner New Jerseyja Chris Christie, ki je Trumpu pomagal, da se pripravi na soočenje z Bidnom.

Medtem njegovi podporniki molijo zanj, kritiki pa ne pozabljajo, kako se je Trump obnašal doslej.

Medtem njegovi podporniki molijo zanj, kritiki pa ne pozabljajo, kako se je Trump obnašal doslej.

»Tako bo torej tip, ki plača samo 750 dolarjev davkov dobil najboljšo medicinsko uslugo, ki jo lahko dobi za denar davkoplačevalcev. Predvidevam, da bo postal podpornik socialne medicine, sedaj, ko bo imel s tem predhodne izkušnje.«

Vojaški veteran Austin Kocher pa je dodal: »Sedaj bo dobil najboljšo 'eksperimentalno' obravnavo s strani vrhunskih ameriških zdravnikov. In le kdo torej izkorišča ameriški sistem države blagostanja?«

Delite članek