REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Strah zaradi mutiranega virusa v štajerski samopostrežni

Strah zaradi mutiranega virusa v štajerski samopostrežniVirus na Štajerskem, v trgovini Billa. Vir: Twitter

Čeprav se ukrepi za omejevanje širjenje koronavirusa v Sloveniji po zadnjih odločitvah vlade rahljajo, novi sevi predstavljajo resno nevarnost.

Možnosti okužbe so bili izpostavljeni vsi, ki so bili od 1. pa do 9. februarja v samopostrežnici Billa na Ledergasse 14 v mestu Fürstenfeld,

Nedaleč od slovenske meje, v Avstriji, veliko zaskrbljenost povzročajo nove mutacije na Tirolskem, ki so jo medtem z vojsko in policijo že dodatno izolirali.

Toda sedaj se težave pojavljajo tudi na Štajerskem.

Kot poroča Kurir, je načelnik okrožja Hartberg-Fürstenfeld vse pozval, da naj svoje zdravstveno stanje »natančno opazujejo.«

Incidenca okuženih zadnjih 7 dni
Sedemdnevna incidenca okužb v Avstriji po regijah. Vir: Kurier

V avstrijskem okrožju Hartberg-Fürstenfeld, nedaleč od Gradca, ki je kakšne pol ure oddaljen od slovenske meje v smeri Maribora, so namreč bili v sredo obveščeni o okužbi več delavcev v eni od samopostrežb v Fürstenfeldu.

To pa predstavlja nevarnost tudi za kupce, čeprav so takoj začeli z iskanjem in izolacijo vseh stikov okuženih.

V okrožju so lokalne in zdravstvene oblasti pozvale vse osebe, ki so bile od 1. pa do 9. februarja v samopostrežnici Billa na Ledergasse 14 v mestu Fürstenfeld, da pozorno spremljajo svoje stanje in v primeru simptomov takoj odidejo v samoizolacijo ter se naročijo za PCR testiranje.

Vsem so v Avstriji na voljo tudi hitri antigenski testi v športni dvorani v tem mestu in dvorani Hartberg, kupiti pa jih je mogoče tudi v lekarnah.

V kolikor ste bili v tem času na mestu okužbe, zato preverite svoje zdravstveno stanje.

Z MNZ so sicer sporočili, da imajo podatke o tem, da se več slovenskih državljanov nahaja tudi na področju okužb z novim sevom na Tirolskem.

Delite članek