REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruski veleposlanik Trumpu: »Videli smo Kitajsko sobo v Beli hiši. Kje pa je naša?« Trump: »Bom zrihtal!«

Ruski veleposlanik Trumpu: »Videli smo Kitajsko sobo v Beli hiši. Kje pa je naša?« Trump: »Bom zrihtal!«Bo Trump uredil Rusko sobo v Beli hiši? Vir: Twitter

Takole sta se ameriški predsednik Donald Trump in ruski veleposlanik pri OZN Vasilij Nebenzja pošalila ob obisku visokega gosta iz Rusije v Beli hiši.

Ruski diplomat se je Trumpu zahvalil za gostoljubje, vendar je imel eno resno pripombo na račun Bele hiše.

Odposlanec Kremlja pri Združenih narodih Vasilij Nebenzja se je po sprehodu po Beli hiši pošalil z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, poroča Russia Today (RT).

Kot poroča RT, je bil Nebenzja konec tedna na obisku v Beli hiši v okviru sprejema, ki ga je priredil predsednik Trump.

Ruski diplomat se je Trumpu zahvalil za gostoljubje, vendar je imel eno resno pripombo na račun Bele hiše.

»Videli smo Kitajsko sobo, vendar Ruske sobe še nismo videli,« je dejal Nebenzja ameriškemu voditelju in dodal, da je bila to morda »glavna skrivnost v rezidenci« ameriškega predsednika.

Nebeznja se je tako s pikro domislico ozrl na obtožbe, ki so letele in še vedno letijo na ameriškega predsednika, češ da mu je Moskva pomagala do zmage na preteklih predsedniških volitvah

Ne da bi zamudil priložnost za nadaljevanje šale in da nanjo odgovori, se je Trump strumno odzval z besedami: »Oh, prav, bom tudi to zrihtal,« poročajo ruski mediji.

Vendar je uvodni prijateljski pogovor hitro zavil na resne teme.

Med obiskom ameriške predsedniške rezidence sta se pogovarjala predvsem o aktualnem sporu glede vizumov, poroča RT.

Nebenzja je pritiskal na Trumpa z vprašanji o ruskih delegatih v Generalni skupščini ZN, ki jim ameriška administracija še vedno ni izdala vizumov za opravljanje njihovih nalog v ZDA.

Moskva je obtožila Washington, da namerno zavlačuje z odločbami glede njihovih zahtev za izdajo vizumov.

Po besedah ruskega odposlanca je Trump odvrnil, da ni bil seznanjen s tem problemom, in obljubil, da se ga bo »lotil«.

Delite članek