REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusija pomaga Italiji: Vojaška letala dovažajo posebna vozila, medicinsko opremo, zdravnike in specialiste za dezinfekcijo

Rusija pomaga Italiji: Vojaška letala dovažajo posebna vozila, medicinsko opremo, zdravnike in specialiste za dezinfekcijoRuska pomoč Italiji ob epidemiji koronavirusa

Ruska vojska bo po ukazu predsednika Vladimirja Putina v Italijo poslala dodatno medicinsko pomoč za boj proti koronavirusu, proča Reuters.

Putin se je z italijanskim predsednikom vlade Giuseppom Contejem pogovarjal v soboto.

Vladimir Putin je italijanskemu predsedniku vlade obljubil pomoč v obliki mobilne enote za dezinfekcijo z vozili ter specialisti, ki bodo pomagali predvsem najbolj prizadetim severnim pokrajinam Italije.

V Italiji število smrti na dnevni ravni skokovito narašča, samo v soboto je umrlo skoraj 800 pacientov. Tisti, ki so stari nad 60 let po novih navodilih več nimajo niti dostopa do respiratorjev.

Skupaj je v Italiji doslej umrlo že skoraj 5000 oseb.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da bodo ruska vojaška transportna letala v Italijo pripeljala osem mobilnih brigad vojaških zdravnikov, posebnih vozil za dezinfekcijo in drugo medicinsko opremo.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da bodo ruska vojaška transportna letala v Italijo pripeljala osem mobilnih brigad vojaških zdravnikov, posebnih vozil za dezinfekcijo in drugo medicinsko opremo.

V Rusiji je sicer 306 zabeleženih primerov bolezni in ena smrtna žrtev zaradi Covid-19, vendar je država s hitrim zapiranjem meje s Kitajsko in intenzivnim iskanjem prenašalcev doslej bila precej uspešna pri zajezitvi bolezni.

Primerov ima celo manj od veliko manjšega Luksemburga.

Ob tem bo Rusija poslala tudi okoli 100.000 testerjev za ugotavljanje bolezni v 13 držav, med drugim v Srbijo, Iran, Severno Korejo, Egipt in Venezuelo.

Kot je sporočil ruski zdravstveni nadzorni organ Rospotrebnadzor so s temi testi uspeli odkriti okužene s koronavirusom tudi v Armeniji, Belorusiji, Kirgizistanu in Uzbekistanu.

Rusija ob tem testira tudi že več cepiv proti koronavoirusu.

Ruska pomoč Italiji ne bo ostala brez zunanjepolitičnih učinkov - javnost v Italiji že sedaj opaža, da članice EU druga drugi ne pomagajo, zagotovo pa Italijani ne bodo pozabili tudi, da so tedaj, ko jim je bilo najtežje, pomoč dobili od tistih, ki so uradno njihovi nasprotniki, predvsem Kitajske in Rusije.

Delite članek