REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusi uničili gnezdo tujih plačancev in poligone ukrajinskih diverzantskih enot

Rusi uničili gnezdo tujih plačancev in poligone ukrajinskih diverzantskih enotV sinočnjem napadu ruske vojske sta bili zadeti dve skladišči ukrajinskega streliva, poveljniško in opazovalno mesto dveh brigad oboroženih sil Ukrajine ter lovec MiG-29 ukrajinske vojske. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Sinoči je ruska vojska udarila po mestih, kjer so bili nameščeni tuji plačanci, ki so se borili na strani Ukrajine v območju posebne vojaške operacije, in kjer so se urile diverzantske enote ukrajinskih oboroženih sil, poroča rusko obrambno ministrstvo.

Pri tem napadu je ruska vojska uporabila precizno orožje velikega dosega in brezpilotna letala, navaja ministrstvo in dodaja, da so bili zadeti vsi objekti in da je bil cilj dosežen.

V sinočnjem napadu ruske vojske sta bili uničeni tudi dve skladišči streliva ukrajinske vojske, eno pri naselju Zvanovka v Donecki regiji, drugo pa pri Nikolajevki v Hersonski regiji.

Ruske enote so zadele in uničile poveljniško in opazovalno mesto dveh brigad oboroženih sil Ukrajine, blizu Krasnogorovke v regiji Donecka in blizu mesta Herson, je dodalo ministrstvo.

Na letališču v regiji Dnepropetrovsk je bil uničen lovec MiG-29 ukrajinske vojske.

Obenem so ruski sistemi protizračne obrambe v zadnjih 24 urah sestrelili 33 ukrajinskih brezpilotnih letal in sedem granat HIMARS MLRS, je sporočila tiskovna služba ruskega obrambnega ministrstva.

Samo v prejšnjem dnevu je ruski vojski uspelo odbiti kar sedem napadov ukrajinske vojske v smeri Donecka, kjer je sovražnik izgubil do 445 vojakov.

Na južnodonjski smeri je sovražnik izgubil do 125 vojakov, dva avtomobila, top D-20 in dve havbici D-30, so dodali na ministrstvu.

Poraz je bil povzročen ukrajinski 12. brigadi posebnih sil Azov na območju Serebrjanskega gozda, kot je navedeno v sporočilu. Tam je bilo uničenih do 55 ukrajinskih vojakov, dve bojni vozili pehote, dva tovornjaka, samohodna artilerija Acacia in dve havbici D-30.

Ukrajinska protiofenziva ni dala rezultatov, Ukrajina dejansko trpi ogromne izgube v živi sili: 71.000 vojakov, je sredi septembra dejal ruski predsednik Vladimir Putin.

»Ukrajina izvaja tako imenovano protiofenzivo. A rezultatov ni, vidimo le neuspeh. Izgube so velike. Od začetka protiofenzive je Ukrajina izgubila 71.000 vojakov. Sile Kijeva so izgubile 543 tankov, 18.000 oklepnih vozil,« je dejal Putin na plenarnem zasedanju Vzhodnega gospodarskega foruma.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek