REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Roger Waters Twitter zaradi blokade računa v podporo Assangeu označil za »miselno policijo«

Roger Waters Twitter zaradi blokade računa v podporo Assangeu označil za »miselno policijo«Roger Watters - suspendiran račun Assangea

Znani glasbenik Roger Waters, znani član nekdanje skupine Pink Floyd je Twitter označil za »miselno policijo« potem ko so blokirali račun za podporo Julianu Assangeu.

Twitter, ti si veliki brat, sedaj vemo zagotovo, zmeraj smo to sumili. Ti si podaljšana roka miselne policije, ti si roka sil zatiranja.

Na Twitter uporabniškem računu »Unity4J« so namreč podpirali Juliana Asangea, obveščali javnost o njegovem stanju in o podpori zaprtemu novinarju in ustanovitelju strani WikiLeaks.

Lastnikom strani Twitter ni sporočil, zakaj so blokirali račun.

»Twitter, ti si veliki brat, sedaj vemo zagotovo, zmeraj smo to sumili. Ti si podaljšana roka miselne policije, ti si roka sil zatiranja. Tvoj cilj je omejevanje svobode govora, novinarstva, verjetno tudi svobode vsega,« je zapisal Roger Waters v videu, ki ga je objavil – na Twittru.

Račun Unity4J je imel sicer več kot 10 000 uporabnikov in mnogi so bili zaradi tega dejanja suspenza osupli.

Waters pa je še enkrat pozval vse, da podprejo Juliana Assangea, »velikega heroja tiska, ki je bil tako odvratno in zahrbtno predan ZDA, Veliki Britaniji in ostalim izvajalcem imperializma.«

Podporniki Assangea, ki se še vedno nahaja v londonskih zaporih, med drugi tudi njegova mati Christine, so medtem od Twittra in ustanovitelja Jacka Dorseya zahtevali, da ponovno vzpostavijo uporabniški račun.

Prav tako so izvedeli, da so tudi ostali računi v podporo Assangeu na Twittru doživeli ukinitev, kar res kaže, da ne gre za osamljen primer, pač pa za načrtno politiko – in je to zato še toliko bolj zaskrbljujoče.

Prav zaradi vse več cenzure na Twittru že nastajajo alternative, ki pa v tem trenutku seveda še niso tako zelo razširjene kot Twitter.

Delite članek