REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predsednik ZDA razkril sliko junaškega psa, ki je zasledoval Al Bagdadija

Predsednik ZDA razkril sliko junaškega psa, ki je zasledoval Al BagdadijaHerojski pes in Donald Trump

Ameriški predsednik Donald Trump je razkril sliko junaškega psa, ki je ob nedavni likvidaciji vodje Islamske države zasledoval Abu Bakr Al Baghdadija.

Ta naj bi zbežal v poseben rov, vendar naj bi ga zasledovali poseben robot in psi.

Al Bagdadi je bežal s tremi otroci, na koncu, ko je ostal brez izhoda, pa je sprožil eksplozivni jopič.

Analizo DNK so takoj na mestu operacije lahko opravili zato, ker je eden od kurdskih vohunov, ki je delal za Američane in je bil infiltriran med osebje Al Bagdadija, že pred tem ukradel Bagdadijeve – spodnjice.

To je zrušilo tudi rov in ranilo vojaškega psa K9.

Le nekaj minut zatem so pripadniki posebne vojaške enote Delta, ki so na prizorišče prileteli z osmimi helikopterji, že izkopali izmaličene dele trupla Al Bagdadija in takoj na mestu naredili DNK analizo.

To je bilo mogoče zato, ker je eden od kurdskih vohunov, ki je delal za Američane in je bil infiltriran med osebje Al Bagdadija, že nekaj tednov pred tem ukradel Bagdadijeve – spodnjice.

Po analizi, ki je trajala 15 minut, so bili prepričani, da so ubili pravega vodjo Islamske države.

Nekaj več težav je z informacijami o tem, da naj bi Al Bagdadi »jokal« in »umrl kot strahopetec.«

Izkazalo se je, da predvajanje operacije v živo, ki so jo opazovali v »situacijski sobi« v ZDA ni spremljal tudi zvok, obenem pa zvoka ne bi bilo mogoče predvajati iz samega tunela.

Začudeni Donald Trump Vir:DAily Beast
Je Donald Trump lagal, ko je razlagal, kako naj bi se Al Bagdadi obnašal pred svojo smrtjo?

Vojaki so sicer nosili telesne kamere, vendar posnetki le-teh niso bili na voljo v trenutku, ko je Donald Trump podajal svojo izjavo.

Načelnik generalštaba ameriških sil je dejal, da je pes »opravil izjemno delo.«

Najmanj pet visokih uradnikov ameriške administracije je za Daily Best potrdilo, da ne vedo, od kod predsedniku ZDA informacije o tem, kako naj bi se Al Bagdadi obnašal pred svojo smrtjo.

Obrambni minister ZDA Mark Esper je dejal, da bi Trump morda lahko govoril s poveljniki na terenu, vendar je tudi to močno neobičajno.

Kljub temu pa je Donald Trump v svojem tvitu razkril še eno informacijo – sliko »herojskega psa« Conana, ki je bil najbližje Bagdadiju v trenutku, ko se je le-ta rzstrelil.

 

Najmanj pet visokih uradnikov ameriške administracije je za Daily Best potrdilo, da ne vedo, od kod predsedniku ZDA informacije o tem, kako naj bi se Al Bagdadi obnašal pred svojo smrtjo.

»Sneli smo stopnjo tajnosti s slike tega čudovitega psa, ki je opravil tako ODLIČNO DELO, pri ujetju in likvidaciji voditelja Isisa, Abu Bakr Al Bagdadija!«, je tvitnl predsednik ZDA.

Sliko Conana so objavili takoj zatem, ko je general Mark A. Milley, načelnik generalštaba ameriških sil dejal, da je pes »opravil izjemno delo« ter da je bil »ležje poškodovan.«

Nato je pristavil, da si je medtem že »popolnoma opomogel.«

Conan naj bi se medtem že »vrnil k svojim dolžnostim« skupaj s svojim vodnikom.

Na Bagdadijevo hišo so nato izstrelili pet raket in jo popolnoma uničili.

O samem napadu naj bi ameriška vojska sicer imela slike in posnetke.

Napad naj bi se po dveh urah zbiranja vsega koristnega iz samega Bagdadijevega skrivališča končal z zračnim napadom ameriških letal, ki so na Bagdadijevo hišo izstrelila pet raket in jo popolnoma uničila.

Posmrtni ostanki Al Bagdadija pa bodo najverjetneje, tako kot to velja tudi za Osamo bin Ladna, končali nekje v morju.

Delite članek