REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pohod za mir v Parizu: Nočemo Macronove vojne, zapustimo NATO!

Pohod za mir v Parizu: Nočemo Macronove vojne, zapustimo NATO!Udeleženci protesta so vzklikali »Izstopimo iz Nata!«, »Macron, nočemo tvoje vojne«, »Macron, čas je, da greš v pokoj!«, »Ursula, nočemo te!« Shoda se je udeležilo več tisoč ljudi. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

V Parizu je v soboto na povabilo gibanja Patrioti potekal shod proti dobavi orožja Ukrajini in za izstop Francije iz NATO pakta.

Protest poimenovan Marš za mir se je začel v bližini Luksemburške palače, shoda pa se je po ocenah analitikov udeležilo več tisoč ljudi.

Udeleženci protesta so vzklikali »Izstopimo iz Nata!«, »Macron, nočemo tvoje vojne«, »Macron v pokoj!«, »Nezaupnica za (Emmanuela) Macrona!«, »Ursula (von der Leyen), nočemo te!«

Na plakatih udeležencev je pisalo: »Ustavite vojno, ki sta jo izzvala ZDA in NATO«, »Svoboda, resnica, odpor«, »Glasovanje o nezaupnici - mir v Franciji«.

Eden od udeležencev »Marša za mir« je dejal, da je Francija že zdavnaj izgubila samostojnost, ko gre za odločanje o čemer koli.

»Glede na vse, kar se dogaja, je nemogoče ostati doma in ne storiti ničesar.

Ukrajini ne smemo dati orožja za podžiganje tega konflikta, medtem ko lahko začnemo mirovna pogajanja. Francija je izgubila svojo suverenost. Ni več svobodna.

Vsi odlično vidimo, da državam Evropske unije vladajo Združene države Amerike. Naša svoboda je ogrožena. Francija ima ogromen zunanji dolg, ne more se več obnašati, kot hoče, ZDA to izkoriščajo. Rusija je reagirala tako, kot je morala. Donbas je bil dolga leta bombardiran,« je poudaril eden od udeležencev shoda.

Kot je za RIA Novosti povedal vodja gibanja Patrioti Florian Philippot, vse več Francozov dojema ne le naravo konflikta v Ukrajini, ampak tudi dejstvo, da je politika držav EU usmerjena v služenje interesom Washingtona.

Vodja gibanja se je že večkrat zavzel za izstop Francije iz Nata, saj »strategija zavezništva nosi grožnjo tretje svetovne vojne«.

Večkrat je tudi nasprotoval dodelitvi denarja kijevskemu režimu in je na splošno povzdignil glas proti dobavi orožja Ukrajini.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek