REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemčija: Sirski migrant s 4 ženami in 23 otroki letno prejme 360 tisoč evrov

Nemčija: Sirski migrant s 4 ženami in 23 otroki letno prejme 360 tisoč evrovFoto: YouTube

V Nemčiji odmeva primer sirskega begunca, ki je v državo prišel leta 2015, skupaj s skoraj celotno družino. Družina obsega 28 članov: njega, štiri žene in 23 otrok. 49-letni Ghazia A. je z družino v Nemčijo prišel leta 2015 preko balkanske poti in zaprosil za mednarodno zaščito. 22 otrok (12 hčerk in 10 sinov, v starosti med enim in dvaindvajsetim letom) se še vedno nahaja v Nemčiji, medtem ko se je ena hčerka poročila in odselila v Saudovo Arabijo.

Po izračunu nemškega finančnega strokovnjaka, ki je objavil primer na spletni strani nemške zveze delodajalcev, družina na leto prejme od Nemčije okoli 360.000 evrov. 

Po izračunu nemškega finančnega strokovnjaka, ki je objavil primer na spletni strani nemške zveze delodajalcev, družina na leto prejme od Nemčije okoli 360.000 evrov. Ko je družina prišla v Nemčijo, je eno izmed štirih žena izbral za edino uradno (to je zdaj Twasif, s katero ima pet otrok), medtem ko so druge tri registrirane kot partnerke. Trenutno prva žena z otroki živi v mestu Montabaur, v Winningnu živi druga žena s petimi otroki, v Ruppachu tretja »partnerica« s štirimi otroki, in v Maynu četrta žena s tremi otroki.
Kako poteka življenje, je pojasnil Ghazia: »Glede na našo vero imam dolžnost, da obiščem vsako družino na isti način in da ne razlikujem med njimi.«

Tako trenutno ne more delati, ker ga obiskovanje štirih žena preveč obremenjuje, še trdi sirski begunec.

Tako trenutno ne more delati, ker ga obiskovanje štirih žena preveč obremenjuje, še trdi sirski begunec. Pri vsaki družini tako preživi od dva do tri dneve, nato pa se preselili k naslednji ženi.
Številčna družina ga ni ovirala v Siriji, kjer naj bi zaslužil dovolj denarja z lastnim podjetjem; ukvarjal se je z izposojo in popravilom avtomobilov, še poroča nemški Bild.

Delite članek