REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanji ameriški častnik: NATO vojaki uničeni skupaj z ameriškim »Patriotom«

Nekdanji ameriški častnik: NATO vojaki uničeni skupaj z ameriškim »Patriotom«Upokojeni častnik ameriške vojske je pojasnil, čigavi vojaki so najbrž upravljali ameriške sisteme, ko jih je zadela ruska raketa »Iskander«. Vir: posnetek zaslona, X

Skupaj s sistemi protizračne obrambe Patriot v Ukrajini je bilo najbrž uničenih tudi okoli 30 vojakov iz NATO držav, je povedal upokojeni častnik ameriške vojske Stanislav Krapivnik, poroča tiskovna agencija RIA Novosti.

Krapivnik je pojasnil, čigavi vojaki bi lahko upravljali ameriške sisteme, ko jih je zadela raketa Iskander.

»Najverjetneje so sisteme 'Patriot' upravljali pripadniki ameriške vojske.

Možno pa je, da so bili prisotni tudi vojaki iz drugih držav Nata.

Te sisteme na primer uporabljajo tudi Nemci in ne bi me presenetilo, če se izkaže, da so bili tam tudi Britanci, ker je bila zadnjič skupina Angležev uničena skupaj s 'Patriotom',« je izjavil.

Baterijo z dvema lanserjema, ki je bila uničena v regiji Pokrovsk, naj bi po njegovih besedah ​​sestavljalo 20 do 30 ljudi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek