REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Načelnik generalštaba ameriške vojske: »Zmaga Ukrajine v bližnji prihodnosti malo verjetna«

Načelnik generalštaba ameriške vojske: »Zmaga Ukrajine v bližnji prihodnosti malo verjetna«Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je večkrat izjavil, da je cilj Kijeva izgnati vse ruske sile iz Ukrajine, a general Milley opozarja, da je to »zelo, zelo težka vojaška naloga.« Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Načelnik Generalštaba ameriške vojske Mark Milley je ocenil, da je malo verjetno, da bo Ukrajina letos s svojega ozemlja pregnala ruske sile.

»Mislim, da to letos ne bo storjeno v bližnji prihodnosti,« je dejal Milley v intervjuju za Defense One.

Milley je spomnil, da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski večkrat izjavil, da je cilj Kijeva izgnati vse ruske sile iz Ukrajine.

Toda ameriški general Milley opozarja, da je to »zelo, zelo težka vojaška naloga.«

»Ne rečem, da tega ni mogoče narediti. Pravim le, da je to zelo težka naloga. Ampak to je njihov cilj. Zagotovo imajo pravico do tega, to je njihova država,« je dejal načelnik ameriškega generalštaba.

Medtem poročila s terena pravijo, da izgube ukrajinskih sil pri Bahmutu znašajo približno 500 ljudi na dan.

V širšem območju Bahmuta (rusko: Artjomovsk) vsak dan umre povprečno 230-250 vojakov ukrajinskih sil.

150-170 je huje ranjenih Ukrajincev.

V širšem območju Bahmuta (rusko: Artjomovsk) vsak dan umre povprečno 230-250 vojakov ukrajinskih sil. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Vsak dan v akciji pogrešajo 35-50 ljudi...

Ruskim enotam se dnevno preda povprečno 20-60 Ukrajincev.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek