REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev o bruseljskih norcih: To je pljunek v obraz vseh Rusov, prekinimo diplomatske odnose z Evropsko unijo!

Medvedjev o bruseljskih norcih: To je pljunek v obraz vseh Rusov, prekinimo diplomatske odnose z Evropsko unijo!Namestnik predsednika Varnostnega sveta Ruske federacije je še poudaril, da so ukrepi, ki jih je sprejela EU, pravzaprav usmerjeni naravnost proti navadnim državljanom Rusije, in da nimajo nič skupnega z ukrepi, ki jih zaradi politike Kremlja uvaja proti Moskvi. Vir: Posnetek zaslona, Telegram
Predlagal je prekinitev diplomatskih odnosov z EU in dodal, da če bi ruski diplomati zapustili Unijo, potem bi se ti »nečimerni norci v Bruslju družno in pošteno us*ali v svoje hlače (in seveda krila).«

Namestnik predsednika Varnostnega sveta Ruske federacije Dmitrij Medvedjev meni, da je treba prekiniti diplomatske odnose z Evropsko unijo, rusko diplomatsko osebje iz Unije pa vrniti v državo.

Komentar je sledil novicam o maltretiranju in ropu ruskih državljanov znotraj držav Evropske unije, potem ko je EU prejšnji teden objavila, da že uvedene sankcije proti Moskvi vključujejo tudi prepoved vstopa avtomobilov z rusko registracijo v Unijo, pa tudi prepoved vnosa osebnih predmetov, izdelanih v Rusiji, v EU.

Medvedjev se je v ponedeljek na to odzval v svoji znani ironični maniri.

Predlagal je prekinitev diplomatskih odnosov z EU in dodal, da če bi ruski diplomati zapustili Unijo, potem bi se ti »nečimerni norci v Bruslju družno in pošteno us*ali v svoje hlače (in seveda krila).«

Nekdanji predsednik Rusije se je dodatno poigral z izrazi iz »Gospodarja prstanov«, pri čemer je namigoval na to, da »orke« (kot nekateri danes radi slabšalno imenujejo Ruse), kdo ve, na kaj so lahko pripravljene, če se odločijo za odpoklic svojih uradnikov iz EU, ker prihajajo iz »neskončnega Mordorja«, ki je sinonim za deželo zla.

Po drugi strani pa vsi vedo, da se veleposlaništva evakuirajo tik pred določenimi dogodki, je hudomušno namignil Dmitrij Medvedjev.

Poudaril je tudi, da so ukrepi, za katere se je odločila EU, pravzaprav ukrepi, ki so uperjeni proti navadnim državljanom Rusije.

In da nimajo nič skupnega z ukrepi, ki se zaradi politike Moskve uvajajo proti Kremlju.

»Gre za konkreten pljunek v obraz vsakemu državljanu Rusije,« je bil jasen Medvedjev.

S tem dejanjem je EU vsem državljanom Rusije »neposredno in brez ovinkov,« sporočila: »Za nas ste drugorazredni ljudje!«

»In kaj naj zdaj naredimo?«, je javno vprašal Medvedjev in v isti sapi dodal, da Moskva ne bo odgovorila na enak način kot Bruselj.

»Mi nismo rasisti, za razliko od mnogih voditeljev tistih držav (EU), katerih sorodniki so služili v Schutzstafflu (organizaciji SS, ki jo je nadzoroval Hitler),« je sklenil Medvedjev.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek