REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Klecnil tudi najbogatejši Zemljan: Musk po novem podpira izraelski napad na Gazo!

Klecnil tudi najbogatejši Zemljan: Musk po novem podpira izraelski napad na Gazo!Musk je v Izraelu govoril tako, kakor da bi bil znova pod vplivom kakšnih substanc... Vir: Posnetek zaslona, X

Vse kaže, da je tudi najbogatejši človek na svetu, šef podjetij Tesla in omrežja X klonil pod težo izraelskega lobija.

Po nekaj žolčnih polemikah in tožbah, s katerimi je najprej razkrival vpliv židovskih lobistov na ameriško politiko in kritiziral napade izraelske vojske na palestinske civiliste je Elon Musk sedaj v celoti – obrnil ploščo.

To pa bi lahko imelo posledice tudi za svobodo govora na spletu oziroma še posebej na njegovem omrežju X.

Vodja X se je namreč v Izraelu srečal s premierjem Benjaminom Netanjahujem in predsednikom Isaacom Herzogom, ni pa obiskal okupirane in bombardirane Gaze.

Tako kot tudi drugi zahodni politiki, vključno s slovensko zunanjo ministrico.

Musk pa je ob tem v Izraelu govoril tako, kakor da bi bil znova pod vplivom kakšnih substanc...

Vse kaže, da je tudi najbogatejši človek na svetu, šef podjetij Tesla in omrežja X klonil pod težo izraelskega lobija.

Da Musk dejansko podpira izraelski napad na Gazo kažejo tudi njegove izjave, ki so že izzvale vrsto jeznih kritik po vsem svetu.

»Izrael nima druge izbire, kot da uniči Hamas«, je v ponedeljek dejal Elon Musk po srečanju z vodstvom države v Zahodnem Jeruzalemu.

Premier Benjamin Netanjahu je Muska odpeljal na ogled Kfar Aze, kibuca v južnem Izraelu, ki ga je Hamas napadel med vpadom 7. oktobra, in Musku pokazal 44-minutni film, ki ga je Izrael posnel, da bi prikazal domnevna grozodejstva palestinske skupine.

Po obisku je Netanjahu gostil avdio oddajo na omrežju X, v katerem je z Muskom govoril o tem, kaj počne izraelska vlada, in opisal Hamas kot »kult smrti«, ki se skriva za civilisti v Gazi.

Spomnimo, lastnik omrežja X je odpotoval na Bližnji vzhod, potem ko so ga kritiki v ZDA obtožili antisemitizma.

Zatrdil je celo, da Izrael pazi, da ne ubija civiliste, v nasprotju s Hamasom - kar je očitna laž.

Med oddajo se je Musk strinjal z večino Netanjahujevih argumentov.

»Če želite varnost, mir in boljše življenje za prebivalce Gaze, potem morate uničiti Hamas. Najprej se morate znebiti strupenega režima, kot so to storili v Nemčiji in na Japonskem,« je Musku dejal Netanjahu.

»Ni druge izbire,« je odgovoril Musk.

Ob tem je Musk poudaril, da je »treba združiti trdnost in odstraniti teroriste in tiste, ki nameravajo ubijati, in hkrati pomagati tistim, ki ostanejo, kar se je zgodilo v Nemčiji in na Japonskem.«

Še več, Musk bo svoje satelite Starlink omogočil v Gazi le, če bo to dovolila okupacijska izraelska oblast.

V primeru Ukrajine pa ga ni zanimalo, kaj meni Rusija...

Muskov obisk v Izraelu je v nedeljo napovedal izraelski predsednik Isaac Herzog, čigar urad je sporočil, da bo ameriški milijarder obveščen o »potrebi po ukrepanju v boju proti naraščajočemu antisemitizmu na spletu.«

Med srečanjem je Herzog Musku povedal, da je »pod platformami, ki jih vodite, na žalost skrito veliko starega sovraštva, ki je sovraštvo do Judov, kar je antisemitizem,« poroča Times of Israel.

»Videli ste, kako lahko zlo premaga vse, videli ste to jutro, kaj lahko prinese sovraštvo, videli ste, kako se lahko ... misel, ki se spremeni v zlo, spremeni v sovraštvo in v prelivanje krvi,« je trdil Herzog in Muska pozval, naj zatre »sovraštva do Judov« na njegovem omrežju X.

Ko je govoril o filmu, ki mu ga je pokazal Netanjahu, je Musk opisal Hamas kot ljudi, ki so bili »hranjeni z lažmi že od otroštva«, zato so po oceni Muska mislili, da je ubijanje nedolžnih ljudi dobra stvar.

»Toliko lahko propaganda vpliva na um ljudi,« je dodal.

Musk popolnoma nekritično ni spregovoril ničesar o izraelskih zločinih in desetletjih zatiranja Palestincev.

Musk popolnoma nekritično ni spregovoril ničesar o izraelskih zločinih in desetletjih zatiranja Palestincev na okupiranih območjih.

V isti sapi je zanikal obtožbe, da je X omogočal ali toleriral antisemitizem.

Poudaril je, da je prepovedal zagovarjanje »genocida katere koli skupine«.

Naposled je pojasnil, da besedne zveze, kot sta »dekolonizacija« in »od reke do morja«, kar so popolnoma legitimne besede, ki ju pogosto uporabljajo podporniki Palestine - menda »nakazujejo genocid«.

In so lahko razlog za prepoved.

To jasno kaže, kako »varovana« je svoboda govora na Zahodu.

Obstaja samo tako dolgo, dokler na prave tipke ne pritisnejo dovolj vplivni in bogati (judovski) lobisti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek